Kassu – Minut on varattu!

Kassu
Ikä: n. 5-vuotias
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 16 – 20 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle: 2020

Aktiivimme tapasivat Kassun Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Poika on saapunut tarhalle veljensä Kaikun kanssa jo vuonna 2020. Kassu löydettiin muutaman vuoden ikäisenä emonsa ja vuoden nuoremman veljensä kanssa pellolta. Koko perhe vietiin Giurgiun kunnalliselle tarhalle, josta äiti on myöhemmin adoptoitu omaan kotiin.

Molemmat veljeksistä ovat aivan ihania ja sosiaalisia koiria, mutta ovat jääneet huomaamattomiksi 700 muun koiran joukossa ja siksi viettäneet tarhalla niin pitkään. Mikäli Kassulle löydetään koti Suomesta, pelastetaan hänet Mapin tarhalle odottamaan omaan kotiin pääsyä.

Kassu on iloinen ja kiltti koira, joka rakastaa kaikkea ympärillä olevaa ja tapahtuvaa. Kassu ottaa vieraat ihmiset avoimesti vastaan kera hännän heilutuksien. Vaikka Kassu innostuu nameista ja huomiosta, ei poika silti mene ylikierroksille.

Luonteeltaan Kassu on reipas, avoin ja rohkea. Kassu on äärettömän kiltti ja sosiaalinen koira, joka hakee reippaasti kontaktia ihmiseen. Poika haluaa tulla huomatuksi ja saada silityksiä. Kassu on kuitenkin rauhallinen koira, joka osaa odottaa omaa vuoroaan. Kassu asuu samassa häkissä veljensä Kaikun kanssa, joka etsii myös kotia kauttamme. Poikien yhteiselo sujuu hienosti ilman ongelmia.

Etsimme Kassulle kotia, jossa poika saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Uskomme, että Kassu sopeutuu toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.