Liia – Minut on varattu!


Ikä: 3,5 kk
Sukupu
oli: Narttu
Koko: n. 2 – 3 kg
Sijainti: MAP, Romania
Saapunut tarhalle: kevät/2023

Oli kevät, ja Romanialaisen omakotitalon pihalle syntyi jälleen kerran 5 ei toivottua pentua. Talon omistajia ei kiinnostanut koirien hyvinvointi, ruokkiminen tai edes veden tarjoaminen, eikä he edes olleet tajunneet kun pienet pennut syntyivät. Onneksi kyseisellä alueella asui eläinrakas naapuri, joka huomasi emon ja pienet pennut nälkäisinä, täynnä punkkeja ja kirppuja. Emo oli laiha, sillä kaikki vähäinenkin ruoasta saatu energia mitä ”omistajilta” irtosi, meni pentujen imettämiseen.

Naapuri suunnitteli pentujen ja emon ottamista, mutta hänellä ei ollut mitään paikkaa heille, joten naapuri otti yhteyttä Magdaan, joka lupasi tehdä jo valmiiksi täydelle MAP-tarhalle tilaa perheelle. Naapuri meni juttelemaan ”omistajille”, joita ei kiinnostanut koirat ollenkaan, eikä he edes olleet tietoisia pennuista. Omistajat sanoivat naapurille; ”ota vain kaikki koirat, en edes tiennyt että sielä on pentuja, meitä ei kiinnosta” Tästä pentujen ja emon matka jatkui kohti koiratarhaa, ja jälleen yksi narttu on saatu streiloitua ja pois kadulta tekemästä ei toivottuja pentuja. Näiden pentujen ehkä jopa pelastus oli se, ettei omistajia kiinnostanut eikä he olleet pieniä huomannut, sillä vahinkopentuja lopetetaan Romaniassa erittäin julmilla tavoilla. Nyt pieni perhe on kuitenkin turvassa terveinä ja täysin rokotettuina, joten kodin etsintä voi alkaa.

Liia on sosiaalinen ja kiltti pentu, niin ihmisiä kuin muitakin eläimiä kohtaan. Se tulee toimeen laumansa koirien kanssa hyvin. Päivät pentu viettää tarhalla normaalin pennun tavoin; leikkien, nukkuen, syöden ja juoden. Ja tietenkin aina ihmisen nähdessä hullaantuen ja rapsutuksia kerjäten. Tämä onnekas tyyppi on valmis matkustamaan elokuussa, jos vain se oma rakastava koti löytyisi, mistä ei enään ikinä joudu tulla hylätyksi. Liialla ei ole minkäänlaista hajuakaan siitä mitä tarkoittaa sana kotikoira. Sillä ei ole taitoa kävellä hihnassa, olla sisäsiisti, tai kokemustakaan sisällä asumisesta. Liia ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei tarvitse hätääntyä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä. Liia, kuten jokainen tarhakoira lähtee nollista, eikä tuleva koti saa odottaa/vaatia koiralta mitään kotikoiran taitoja sen saapuessa. Jokainen katukoira ansaitsee kärsivällisen perheen, kenellä on aikaa ja halua opettaa pentu kunnon kansalaiseksi.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.