Lilli


Ikä: s. 2018
Sukupu
oli:Narttu, steriloitu
Koko: n. 6 kg
Sijainti: Helsinki

Noin kuusivuotias pikku-Lilli etsii uutta kotia. Lilli on perheeseen tulleen lapsen myötä alkanut käyttäytyä ahdistuneesti ja pelokkaasti. Tilannetta on yritetty parantaa monin keinoin siinä onnistumatta. Lillin nykyinen omistaja ei halua koiran joutua pelkäämään jatkuvasti omassa kodissaan, ja on siksi tehnyt kipeän päätöksen alkaa etsiä Lillille uutta kotia.

Näin Lillin nykyinen omistaja kertoo Lillistä:

”Meille 3,5 vuotta sitten saapunut Lilli on äärimmäisen kiltti ja kaunis tyttö. Lilli ymmärtää hyvin puhetta, ja se on hyvin mukautuvainen siihen mitä ihminen siltä pyytää. Lillille parasta on oman, tärkeän ihmisen läheisyys, ja lisäksi lenkit ja herkut.

Päivän kohokohta Lillille on se, kun oma ihminen tulee töistä tai vaikkapa vaan kauppareissulta kotiin. Silloin pienen koiran häntä vispaa kuin ropelli, eikä iloisesta hetkutuksesta meinaa tulla loppua. Toinen parhaista hetkistä on se, kun ihminen rauhoittuu sohvalle, ja Lilli pääsee tämän syliin kerälle nukkumaan.

Lilli on kaikkiruokainen, mutta ei lähtökohtaisesti syö esimerkiksi sohvapöydälle jääneitä karkkeja tai muutakaan kiellettyä. Keittiöön tyttö kuitenkin syöksyy välittömästi, jos kuulee jääkaapin oven avautuvan. Elopainoa Lillillä on sellaiset kuusi kiloa.

Autossa Lilli matkustaa nätisti. Kantokoppaan Lilli ei suostu menemään ja sen yrittäminenkin aikaansaa pienessä neidissä valtavan paniikin. Omassa pedissään, mielellään ihmisen sylissä, Lilli matkustaa rauhallisesti maisemia katsellen, ja välillä nukkuen. Nukkumisesta puheen ollen, Lillin suosikkipaikka nukkua yönsä on oman ihmisen kyljessä, kokonaan peiton alla.

Lilli ei ole kova haukkumaan, mutta mikäli kuistille tulee joku, tai silloin kun vieraita tulee kylään, tyttö kyllä haukkuu innokkaasti vieraat tervetulleeksi. Lilli on tottunut asumaan sekä rauhallisessa kerrostalossa että omakotitalossa. Hyvin vilkkaassa ympäristössä Lilli saattaisi toki alkaa reagoida ääniin.

Lilli on arka koira, ja jotkut ihmiset ovat sen mielestä pelottavia pitkään, vaikka he käyttäytyisivät Lilliä kohtaan kuinka mukavasti tahansa. Lilli ei rähise, mutta saattaa pysytellä etäällä ja säpsähdellä säikähdyksestä, mikäli läsnä on ihminen, jota Lilli jännittää. Lapset ovat Lillin mielestä olleet aina hyvin pelottavia, eikä Lilliä missään nimessä luovuteta perheeseen, jossa lapsia on. Imuroinnista ja pahvilaatikoista Lilli ei myöskään pidä, vaan hakeutuu piiloon niiltä.

Lillille on tärkeää päästä ulkoilemaan monta kertaa päivässä. Se nauttii haistelemisesta ja koirakavereiden kohtaamisesta kadulla. Lilli saa usein jörötkin koirakaverit suostuteltua leikkiin, mutta sitten rohkeus usein pettää, ja leikki jää lyhyeksi. Lillillä on ollut muutama ystävä, joiden kanssa se on uskaltanut leikkiä pidempäänkin, ja melko villistikin. Lilli lähtökohtaisesti pitää kaikista muista koirista. Kuitenkin, koska Lilli on hyvin arka, olisi mahdolliseksi koirakaveriksi paras joku sellainen yksilö, joka ei dominoi, ja joka antaa Lillin tarvittaessa olla myös rauhassa. Kissoista Lilli on kohteliaan kiinnostunut.

Vauhtia Lillillä piisaa, se on huomattu omalla kotipihalla, jossa Lilli voi vetää valtavia spurtteja. Agility olisi varmasti Lillille mieluisaa puuhaa, jos uutta ihmistä sellainen kiinnostaisi. Koirapuistoissa Lilli ei viihdy, vaan välttelee siellä muita koiria pelokkaasti. Koirien uimarannalla tilanne on toisinaan ollut toinen, joskaan uimisesta Lilli ei välitä. Omalla kotipihallaan Lilli on tottunut ulkoilemaan vapaana, ja myös maastossa se tottelee luoksetulopyyntöjä välittömästi. Tämä toki vaatii sen, että Lilli luottaa ihmiseen, jonka kanssa on liikkeellä.

Lilli on täysin sisäsiisti, eikä sillä ole todettu minkäänlaisia perussairauksia. Hienoisesti ulkonevien silmien tilannetta täytyy seurata, mutta erikoislääkäri on nekin todennut terveiksi. Kesäaikaan niihin on joskus hyvä tiputtaa kostuttavia silmätippoja.

Lilli antaa leikata kynnet nätisti, mikäli leikkaaja on itsevarma ja kokenut. Lillin nykyinen ihminen käyttää Lillin aina ammattilaisella kynsienleikkuussa, ja sielläkin Lilli on hurmannut kaikki positiivisella olemuksellaan. Lilli menee aina eläinlääkäriinkin häntä heiluen, ja hoitajien kasvoja iloisesti suukotellen.

Myös oman ihmisen suukottelu on Lillille tärkeää, eikä tältä tytöltä ole kielletty naamapusuttelua, koska se siitä niin paljon nauttii.

Lilli on aurinkoinen, kiltti, ihmistä rakastava koira, joka ansaitsee kodin jossa se saa liikuntaa, rakkautta, läheisyyttä ja ehkä kivan koirakaverinkin. Tärkeintä on kuitenkin se, että uudessa kodissa ihmisellä on Lillille aikaa omassa arjessaan, ja että kodissa käyttäydytään suhteellisen rauhallisesti, jotta Lillin ei tarvitsisi enää koskaan olla peloissaan.”

Etsimme Lillille kotia aikuisperheestä, missä ei ole suunnitelmissa lapsien hankinta, eikä vierailulla kotona käy lapsia. Lillin tulevan kodin tulee myös sallia koiran pääsy sohvalle, sillä tyttö nauttii suunnattomasti oman ihmisen syliin käpertymisestä sohvalle. Lillin tulevan kodin on oltava sitoutuneita koiran hankintaan eikä adoptoiminen saa olla hetken mielijohde. Jos tulevassa kodissa on koirakaveri, tulee tämän olla samaa koko luokkaan kuin Lilli ja luonteeltaan koirakaverin on oltava ehdottoman kiltti, joka ei dominoi ja antaa Lillille myös omaa tilaa. Lilli on tavattavissa pk-seudulla ja koiraa tulee käydä tapaamassa ennen adoptiopäätöksen lopullista tekoa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.