Mandi – Minut on varattu!


Ikä: 12/2021
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 8-10 kg
Sijainti: MAP, Romania
Saapunut tarhalle: 1v sitten

Eräänä päivänä eläinsuojelijamme Magda oli käymässä kaupassa, jonka pihalla huomasi pienen mustan tytön, joka juoksenteli autojen seassa ja seuraili ihmisiä hätääntyneenä. Magda kyseli paikallisilta tiesivätkö he koirasta mitään ja saikin vastauksen että hänet oli hylätty vähän aikaa sitten kaupan pihalle. Magda päätti, ettei voi jättää koiraa autojen sekaan ja otti hänet turvaan jo valmiiksi täydelle tarhalleen. Koira sai nimekseen Mandi.

Vuosi pelastamisesta ja Mandi on edelleen 1/2024 tarhalla, eikä ole löytänyt omaa perhettään. Lupasimme Magdalle, että nyt me autamme häntä ja teemme kaikkemme, jotta tämä täydellinen pieni tyttö pääsisi vihdoin kotiin, mistä ei enää koskaan hylätä.
Mandi on luonteeltaan erittäin kiltti, ihmis- ja koirasosiaalinen ja hän tulee toimeen aivan kaikkien kanssa. Kun vieras ihminen lähestyy tyttöä, alkaa häntä vispaamaan niin kovaa ettei koira pysy paikallaa. Mandi sopii myös lapsiperheeseen, missä lapset ymmärtävät koiran oman tilan tärkeyden.

Etsimme Mandille kotia joko ainoana koirana tai kiltin koiran kaverina. Mandi on laumastaan se alistuvin, joten emme halua että hän joutuu kotona edelleen alistumaan muille. Mandi etsii perus aktiivista kotia, missä ollaan halukkaita touhuamaan koiran kanssa yhdessä. Tyttö on erittäin huomionhaluinen, joten päivän päätteeksi oman ihmisen viereen kääriytyminen sänkyyn on aivan varmasti hänen mieleen. Koira on valmis matkustamaan Suomeen 17.3.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.