Mytty


Ikä: syntynyt arviolta 6/2021
Sukupu
oli: narttu, leikattu
Koko: n. 5 kg
Sijainti: MAPin New Land, Romania
Saapunut tarhalle: 12/2023

EDIT 30. 12: Suuren hakemusmäärän vuoksi emme ota Mytystä enempää hakemuksia vastaan.

Aktiivimme vierailivat Giurgiun kunnallisella tarhalla joulukuussa 2023. Kunnallisella tarhalla asuu tällä hetkellä 520 koiraa. Häkkejä kierrellessä aktiivit luulivat ohittavansa tyhjän häkin. Tarkemmin katsoessa häkin perältä pimeästä nurkasta löytyi kuitenkin pieni Mytty. Aktiivit menivät häkkiin sisään. Mytty ei liikkunut, se tärisi nurkassa peloissaan ja kylmissään. Aktiivimme kysyivät koirasta lisätietoja ja saivat vastaukseksi, että Mytty on adoptoitu.

Pitkän tarhapäivän jälkeen aktiivimme jäivät juttelemaan tarhan pitäjän kanssa. Jostain syystä Mytyn tilanne adoption suhteen haluttiin vielä varmistaa. Tarhan pitäjä kertoi, että Mytyllä on tai on ollut oma perhe, josta Mytty olisi karannut tai ”karannut”. Perheelle oli ilmoitettu Mytyn löytymisestä ja he olivat sanoneet tulevansa hakemaan Mytyn takaisin kotiin. Perhe ei kuitenkaan koskaan saapunut Myttyä hakemaan. Tarhan pitäjä pyysi, että aktiivimme ottaisivat Mytyn heti mukaan, pois tarhalta.

Aktiivimme ottivat välittömästi yhteyttä eläinsuojelijaamme Magdaan ja pyysivät apua Mytylle. Magda vastasi, että Mytty täytyi saada heti pois. 

Mytty haettiin pois tarhasta ja kuljetettiin MAPin New Landille. Seuraavana päivänä Magda tuli tarkistamaan Mytyn kuntoa. Mytty oli steriloitu arviolta n. 2-3 viikkoa sitten. Tätä sterilisaatiota ei oltu tehty julkisella tarhalla ja on hyvin todennäköistä, että Mytty steriloitiin edellisen omistajan toimesta. 

Ensimmäisen yön Mytty nukkui aktiivien vierasmökin kylpyhuoneen lattialla. Mytty asetettiin pedille, eikä se halunnut liikkua. Aamulla vastassa oli jo toisenlainen koira. Mytty käveli kylpyhuoneen ovelle häntä heiluen aktiiveja vastaan. Tyttö näytti selkeitä merkkejä halusta päästä ulos, joten aktiivimme lähtivät käyttämään Myttyä ulkona. Sisälle Mytty ei halunnut tehdä tarpeitaan, vaan alusta asti ainoastaan ulos. Seuraavan yön Mytty nukkui lattialla aktiivien vieressä. 

Kahdessa päivässä Mytystä kuoriutui hyvin sosiaalinen, rauhallinen, kiltti, lempeä ja mukavuudenhaluinen yksilö. Mytty pitää huomiosta, silityksistä, nameista ja sylissäolosta. Tyttö antaa hienosti käsitellä ja karvojen trimmaus onnistui myös mutkitta. Aktiivimme uskovat, että Mytyllä on riskinä taipua eroahdistukseen. Tyttö jää vinkumaan ja raapimaan ovea kun aktiivit poistuvat vierasmökistä. Muuten Mytty on hiljainen. 

Etsimme Mytylle rauhallista kotia, jossa se saisi viettää mahdollisimman paljon aikaa oman ihmisen kanssa. Uskomme, että Mytty sopeutuu ainoaksi koiraksi tai rauhallisen ja pienen yksilön kaveriksi. Ulkona Mytty suhtautui kissoihin välinpitämättömästi. Mytty ei arastele myöskään miehiä.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.