Naava

Naava on noin 9-vuotias leikattu uros Suomessa.

Kotihoidossa oleva Naava on yksi niistä, keiden ikää ei ikinä uskoisi. Pappa on ulkona erittäin energinen kaveri, ja Naavasta saakin seuraa pidemmillekkin lenkeille. Sisällä poika on rauhallinen ja keskittyy pääasiassa vaan oleskeluun turhia häsläämättä, mutta valjaat kun ottaa esille, nostaa pappa 5 vaihteen silmään ja alkaa silmitön riemu, hyppiminen ja silloin onkin pojalla hankalaa olla paikallaan.

Naava ja hänen kotihoitaja joutuvat äkillisesti päästämään Naavan ystävän Usvan paikkaan missä ei ole kipuja, ja kaikki tämä tulee olemaan papalle varmasti hämmentävää ja raskasta. Se joutuu kokemaan kaiken tulevan yksin, ensimmäistä kertaa ikinä. Papalle tärkeintä on onneksi oma ihminen ja sen rapsutukset, joten toivomme, että tuleva menetys on ihmiselle raskaampi kuin papalle.

Naavaa voi pitää vapaana paikassa missä ei tule vastaan muita koiria/ihmisiä, poika ei jätä omaa ihmistä, vaikka välillä hyvän hajun perässä saattaakin ottaa hieman askelia kauemmaksi, pysyy kuitenkin näköetäisyydellä. Hihnassa välillä muiden koirien ohituksissa täytyy haukkua, mutta on helposti hallittavissa. Uusiin ihmisiin suhtautuu häntä heiluen ja heti rapsutuksia kerjäten.
Naava on asunut lasten kanssa, pääasiassa 6-12 vuotiaiden, mutta eläkepäivillä pappa arvostaisi rauhallista kotia joko omakotitalosta tai rivitalosta, sillä herra ilmoittaa haukkumalla kerrostalossa rapun äänet.

Kotiin jää hienosti vain nukkumaan, ei tuhoa tai ole eroahdistusta. Ei resurssiaggrea, mutta on selkeästi se pomo ja dominoivampi osapuoli.
Naava on tavattavissa Porvoossa, ja kulukorvauksesta sovimme erikseen adoptoijan kanssa. Pojalla on passi, ja juuri uusitut kaikki rokotukset.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle sen loppuelämän mittaisen rakastavan sekä huolehtivan kodin, niin täytä huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme. Tutustuthan tietoihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.