Nestor – Minut on varattu!

Nestor
Ikä: s. 9.1.2022
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 20 kg
Sijainti: Haukivuori, Suomi

Nestor, n. 20kg, syntynyt 9.1.2022, leikattu uros. Nestor on joutunut kokemaan lyhyen elämänsä aikana paljon. Nestor löydettiin kadulta ja vietiin Giurgiun julkiselle tarhalle lokakuussa 2022. Aktiivimme tapasivat Nestorin lokakuun tarhareissulla, jolloin Nestor valikoitui adoptio-ohjelmaamme ja pojan oli tarkoitus matkata Suomeen joulukuussa. Nestorille ei koskaan kuitenkaan ehditty aloittaa kodin etsintää, sillä 4.11.2022 saimme musertavan viestin. Nestor oli joutunut kahden koiran tappelun väliin. Nestorin kylki oli repeytynyt auki, ihoa ei ollut juurikaan jäljellä. Tuttu eläinsuojelijamme Magda kävi välittömästi hakemassa Nestorin pois julkiselta tarhalta. Nestor nukutettiin ja kylkeä tikattiin kaksi tuntia, yrittäen pelastaa mahdollisimman paljon. Osa ihosta oli jo menetetty, mutta onneksi taitava tiimi sai kun saikin ajalla ja taidolla Nestorin kyljen kasaan. Poika jäi toipumaan Mapin tarhalle odottaen, että on valmis matkustamaan Suomeen.

Maaliskuun kuljetukseemme tuli yllättäen peruutuspaikka, jonka johdosta saimme Nestorin kyytiin ja kohti kotihoitopaikkaa. Nestorin kuulumisia toukokuussa: ”Nestor on saanut nyt 2kk rauhassa tutustua ja asettua suomeen kotihoidossa maaseudulla, opetella kotikoiran elämää ja näyttänyt millainen persoona hän on turvallisessa ympäristössä. Nestor on valloittava ja hurmaava pentumainen leikkisä seurallinen ”sylikoira”, joka kiipeää viereen sohvalle kiehnäämään kainalossa ja mieluiten nukkuukin sängyllä tai sen lähellä. Nestor tykkää päiväunien lisäksi kaikenlaisista leluista, niillä puuhaa hienosti myös itsekseen, osaa hakea ja etsiä leluja kun kaipaa tekemistä ja purkaa energiaa leluihin. Tutun ihmisen kanssa leikkiminen (sekä nukkuminen) on kyllä super kivaa, puhumattakaan koira- ja kissakavereista. Nestor sopisikin hyvin kotiin, jossa olisi seuraksi ja mallia näyttämään ainakin yksi reipas koirakaveri.

Yksinolot ja ulkoilut (myös lenkkeilyt) sujuneet turvallisten koirakamujen kanssa jo hyvin. Nestor lenkkeilee rauhallisesti valjaissa, mutta rakastaa aidatulla pihalla juosta ja nuuskutella menemään tai loikoilla terassilla mistä näkee pihan puuhia seurailla. Nestor on herkuilla opetettavissa vaikka mihin. Kynsienleikkuut ja tassujen pesut sekä alkuun valjaiden pukemiset opittiin vauhdilla kunhan nameja sai. Aidatulla pihalla juoksee luo heti jos tietää herkkua olevan ihmisen taskussa. Lenkilläkin pysyy ihmisen kontaktissa namien toivossa. Pentumainen uteliaisuus tekee Nestorista rohkean uusiakin asioita kohtaan ja nameilla on helposti vahvistettavissa uudetkin jutut kivoiksi. Positiivisella vahvistamisella, kehumalla, hoksaa nopeasti mitä häneltä toivotaan. Välillä vielä saattaa pissa kerta päivään lirahtaa sisällä imualustalle (lähinnä jos ihmiset ei olla huomattu hätää ajoissa), mutta pääosin tarpeet tehdään ulos. Nestor osaa yöllä herättää ihmisen jos hätä iskee kun vielä nukutaan. Tekee mieluiten tarpeet aidatulla pihalla, lenkit pidättelee ja tekee vasta kotipihaan tarpeet. Ei siis merkkaile tai oikein nosta jalkaa muutenkaan. Pentumaisuus näkyy myös siinä, että Nestor käyttää hampaita leikkiessä, mutta osaa hienosti kyllä varoa ettei ihmiseen satu ja tottelee kun pyytää nätimmin ottamaan ja ollaankin haettu aina lelua väliin, jotta hampailut kohdistuu niihin. Nestor haukkuu, jos kotiin tulee vieraita, mutta rauhoittuu jo aika nopeasti kun huomaa ettei mitään hätää ole ja vieraat olikin tervetulleita. Pian jo antaakin vieraiden silitellä ja tulee itse hakemaan huomiota kunnes käy torkkumaan. Ei niin väliä onko vieraat mitä sukupuolta tai minkä ikäisiä.

Välillä haukahtelu voi alkaa sisällä jos kuuluu yhtäkkisiä outoja ääniä, esim ulkoa erikoisia kolahduksia. Pihalla ei hauku ohi ajavia autoja mutta pihaan tulijat ilmoittaa. Leikkiessä käyttää myös monipuolisesti ääntään ja unissaankin välillä ääniä kuuluu kun vilkkaat vaiheet pojan unissa menossa. Lenkillä ei hauku vastaantulijoita taikka talojen pihoista koiria, ihmisiä tms. Nestor on todella hellyyttävä partasuu, hurmannut kaikki kyläilijät ja nopeasti kaveerannut uusien tavattujen koirien ja kissojenkin kanssa (hoitokotiin tuli uusi kissa ja kyläilee välillä muitakin koiria). Nestor on siis aika sopeutuvainen ja oppivainen kaveri, ei mitenkään arka ja pelokas kotihoidossa vaan aivan tavallinen nuori utelias leikkisä pennun ketale, lempinimeltään Nessu, Nessukka, Nestori Hänestä jotkut saavat vielä mainion parhaan ystävän itselleen”

Etsimme Nestorille kotia rivi- tai omakotitalosta rauhalliselta alueelta. Nestor soveltuu toisen koiran kaveriksi, mutta uskomme pojan pärjäävän myös ainoana koirana. Nestor on tavattavassa Haukivuorella.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme ja lähetät meille sähköpostitse woffa[at]woffa.fi.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.