Nobu


Ikä: synt. arviolta 22. 11. 2020
Sukupu
oli: uros, leikattu
Koko: n. 10 kg
Sijainti: Helsinki
Saapunut Suomeen: 12/2023

Helsingissä kotihoidossa kotia etsii kolme-vuotias Nobu-poika. 

Nobu ehti asumaan Magdan MAP-koiratarhalla yli vuoden, ennen kuin hän viime metreillä pääsi joulukuussa matkustamaan kotihoitoon peruuntuneen adoption tilalle. 

Sosiaalinen Nobu tulee toimeen muiden koirien kanssa ja soveltuisi asumaan myös lapsiperheeseen. 

Kotihoitajan kertomaa Nobusta: 

Nobu on suloinen ja hurmaava pikku herra, joka tykästyy kivoihin ihmisiin ja heidän lähellä oloon nopeasti. Pääosin iloinen ja rento. Tykkää tulla pötköttelemään ja rapsuteltavaksi ihan ihmiseen kiinni. Täydellinen sellaiselle, joka haluaa sohvalle kaverin. 

Hän on myös utelias, tarkistaa mitä ihmiset tekee, varsinkin jos jokin rapisee. Saattaa kaivella kasseja ja hyppiä pöydän reunaa vasten.

Tapasi kaksi ala-aste ikäistä rauhallista lasta, ei pelännyt heitä, nuuski ja antoi silittää. 

Turkki on ihanan pehmeä, mutta vaatii jonkin verran harjaamista, varsinkin korvien taakse voi tulla rastoja. 

Hyvin perso nameille, helpottaa kouluttamista. Nappulat kelvanneet hyvin ruuaksi. Muutama löysempi kakka ollut, muuten toiminut vatsa ja rakko hyvin.

Antaa laittaa valjaat nätisti. Tosin saattaa innoissaan hyppiä ulkoiluvarusteiden päällä kun niitä pitäisi pukea. 

Mun mittapuulla helppo lenkeillä. Tykkää ulkoilla, on utelias ja tykkää nuuskia. Tykkää kieriä lumessa, tämä hidastaa menoa ajoittain mutta sentään näyttää hassulta. Ottaa katsekontaktia oma-aloitteisesti ja välillä tulee luokse hakemaan rapsutuksia. 

Joillekin vastaantulijoille murisee/haukkuu, joillekin ei. Joitain koiria ja ihmisiä ollaan moikattu lenkillä. Leikkaamattomat urokset eivät ole kokeneet häntä ongelmaksi.

Tulee luokse varsin hyvin jos iloisesti kutsuu tai viheltää.

Haukkuherkkyydestä pidemmällä aikavälillä en nyt osaa sanoa. Vahtihaukkumista on. 

Joihinkin tiloihin meneminen voi pelottaa aluksi, mutta äkkiä se ainakin täällä alkanut mennä pelottavista ovista reippaasti kun on kehunut hurjasti. Meidän hissiin tottunut.

Matkustaessa ollut hiljainen ja aika rauhallinen, vaikka todennäköisesti stressaa. Autoon ja pois kannattanee nostaa jos penkit korkealla maasta.

Ei ainakaan vielä ole ollut kiinnostunut leluista.

Kaivaa petipaikkoja, ajan kanssa tämä kuluttaa tekstiilejä, kannattaa laittaa vaikka viltti tai päiväpeitto jos haluaa suojella esim. sohvan kangasta.

Käsien hampailu on vähentynyt, mutta vielä en uskalla sanoa että olisi loppunut.

Hänellä on lyhyet jalat ja melko pitkä selkä, mikä voi toisille aiheuttaa terveydellisiä ongelmia. Toistaiseksi mitään ongelmia Nobulla ei ole ilmennyt. 

Nobu on leikattu ja hänestä saa aivan ihanan perheenjäsenen. 

Nobu on tällä hetkellä kotihoidossa kerrostalossa, mutta hänelle etsitään ensisijaisesti kotia omakoti- tai rivitalosta mahdollisen vahtihaukkumisen vuoksi.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.