Pentti


Ikä: Synt. n. 3/2014
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 10-15 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Pentti, syntynyt arviolta 3/2014, n. 10-15kg leikattu uros

Löytyisikö vanhalle Pentti -herralle vielä koti viimeisille vuosille?

Pentti asuu Giurgiun kunnallisella tarhalla pienessä häkissä kahden muun uroksen kanssa. Kunnallisen tarhan ympäristö on levoton ja stressaava. Koirat haukkuvat, ovat turhautuneita ja peloissaan. Pienessä häkissä eläminen päivästä toiseen ilman kunnon suojaa säältä, ei ole koiran elämää.

Pentti tavattiin ensimmäisen kerran kunnallisella tarhalla toukokuussa 2023, mutta silloin pappakoira ei valitettavasti mahtunut adoptio-ohjelmaan. Aktiivimme tapasivat Pentin uudelleen maaliskuussa 2024 ja nyt on Pentin aika saada parempi tulevaisuus ja oma koti.

Häkkiin sisälle mentäessä Pentti vähän jännitti uutta tilannetta. Ihmisten läheisyys on pojalle vierasta ja aluksi on parempi suhtautua epäilevästi – ei ainakaan joudu pettymään niin pahasti. Pentti nautti silityksistä ja huomiosta. Luonteeltaan pappa on rauhallinen, kiltti sekä sosiaalinen. Innostunut tai aktiivinen pappakoira Pentti ei ole, mutta hänestä saa varmasti uskollisen ystävän rauhallisille kävelyille ja sohvalle kainaloon. Tarhalla Pentti on hiljainen, eikä sen kuultu haukkuvan kertaakaan.

Etsimme Pentille rauhallista kotia, jossa osataan huomioida seniorikoiran tarpeet. Uskomme pappakoiran sopeutuvan moneen eri asumismuotoon.

Vaikka Pentti on tarhaluonteeltaan sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.