Raatu


Ikä: s. 2/2021
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 13-15 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Raatu kastroitu uros, syntynyt noin. 2/2021. Painoa pojalla on n. 13-15kg.

Julkisella tarhalla häkissä numero 178 asuu 4 veljestä. Koirat ovat viettäneet tarhalla muutaman vuoden ja ovat päätyneet sinne kadulta.
Uros nelikosta jokainen on ihmistä kohtaan häkin läpi iloinen herkkusuu, mutta kun häkkiin astuu sisälle, menee lauma niin kauas ihmisestä kuin pääsee ja muodostavat yhdessä ruskean kasan. Sitä, mitä lauma on joutunut kokemaan emme tiedä, mutta montaa hyvää ihmis kontaktia ei heillä selkeästi ole ollut. Järjestömme jäsenet tapasivat lauman ensimmäisen kerran lokakuussa 2022, mutta heidät valittiin adoptio-ohjelmaan vasta joulukuussa 2023, sillä haluamme tarjota laumalle mahdollisuuden parempaan elämään. 

Raatu on häkin läpi erittäin iloinen ja sosiaalinen koira joka hamuaa herkkuja innoissaan. Kun häkin ovi aukeaa ja ihminen astuu sisään, ei uskoisi miten koira voi muuttua näin paljon ja nopeasti. Raatu painautuu häkin kauimpaan nurkkaan ja jää sieltä tarkkailemaan kulmien alta ihmisen toimia. Raatu antaa koskea, mutta jännittyy. Luonteeltaan koira on selkeästi alistuva sekä lamaantuva ja merkkejä pelkoaggresiivisuudesta ei ole tarhalla havaittu.

Etsimme Raatulle kotia, missä on kokemusta aran koiran sielunelämästäRaatun kodissa voisi olla reipas ja kiltti koirakaveri odottamassa, joka antaa ihmisen rinnalla mallia ja tukea taipaleella kohti kotikoiran elämää. Raatu ansaitsee mahdollisuuden päästä pois tarhalta ja perheen kenellä on taitoa ja kärsivällisyyttä tarjota pojalle turvallinen loppuelämä❤️ Emme luovuta koiraa vilkkaan kaupungin keskustaan, emmekä lapsiperheeseen tai kotiin missä ramppaa vieraita ihmisiä usein. Raatu tarvitsee nyt paljon aikaa, rauhaa ja rakkautta jotta pääsee irti julkisen tarhan aiheuttamasta stressistä ja traumoista. Oikeissa käsissä hänestä saadaan vielä oikein hieno kotikoira.

Tulevan perheen täytyy kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Raatussa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös huomioida, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.