Ringo

Ringo on noin 3 kuukauden ikäinen leikkaamaton uros, jolla on tällä hetkellä painoa n. 5 kg.

Aktiivimme tapasivat Ringon Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023.
Ringo on ihastuttava pieni pentu. Vieraiden ihmisten astuessa häkkiin sisälle Ringo tervehti uusia ihmisiä innostuneena, mutta rauhallisesti. Muut samassa häkissä asuvat koirat riehaantuivat ihmisistä, mutta Ringo seurasi tilannetta mielummin sivusta.

Ringo on äärettömän kiltti pentu, joka antaa muille koirille hienosti tilaa nuoresta iästään riippumatta. Ringo väistää mielummin itse, kun on ensimmäisenä paikalla kun jotain erikoista tapahtuu. Toisaalta Ringon muille tilan antamisessa oli myös huonoja puolia, sillä poika olisi antanut muiden syödä ja jäädä itse ilman ruokaa. Tarhan henkilökunnan tuli vahtia, että myös Ringo saa syödyksi.

Ringo antoi vieraiden ihmisten nostaa syliin ja viihtyikin mieluusti paijattavana. Ringoa voisi kuvailla rauhallisen rohkeaksi pennuksi. Muiden koirien kanssa pentu tulee hienosti toimeen. Ringon odotetaan kasvavan n. 15 kiloiseksi.

Etsimme Ringolle kotia, jossa on aikaa ja kiinnostusta kotiuttaa Ringosta kunnon kansalainen. Kodilta odotamme kärsivällisyyttä rauhallisen koiran kotiuttamiseen ja ymmärrystä siitä, että pentu tarvitsee aikaa suuressa muutoksessa.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pahimmillaan jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.