Riski – Minut on varattu!

Koiria nosteltiin ihmisten syleihin yks kerrallaan. Ne lupasivat kyyneleet silmissään koirien turkkeja silitellen, ettei näitä hylättäis enää koskaan. Myös mut tuotiin ihmisen luo. Mä katsoin tätä silmiin ja tunsin ehkä ensimmäistä kertaa toivoa. Mietin, voisiko tää olla se. Se painoi katseensa maahan ja pudisti hiljaa päätään.
”Me pystyttiin pelastamaan sut, mutta sulle ei oo loppuelämän kotia.”
Mä olin hiljaa. Se silitti mun kaulaa ja kuiskas mulle lupauksen.
”Vielä.”
Päivät kului. Tuli syksy ja tuli talvi. Me opeteltiin kotikoiran taitoja herkkupalkalla ja opin nopeasti. Ne sanoi, että mä annan käsitellä hienosti. Mä sain olla oma häsäävä itseni, ja silti kuuntelin mun ihmisiä tarkasti. Mä sain juosta vapaana, ei haitannut sade tai loska. Sain tuntea tuulen lennättävän mun korvia ja loikkia eteenpäin vailla huolta huomisesta. Mutta huominen tuli.

Mulle kerrottiin, että ihmisiä tulee kotiin lisää. Uusi ihminen olisi pikkuinen. En oo niitä koiria, jotka luottaa ja rakastuu jokaiseen vastaantulijaan. En luota pikkuisiin, en vieraisiin ihmisiin taikka koiriin. En ymmärrä niiden äkkinäisiä liikkeitä, toimintaa ilman varomerkkejä. Mun menneisyydessä pärjäsi vain, jos osasi toimia. Hyökkää, ennen kuin toinen ennättää.

Mä en ole vihainen koira, enkä haluaisi käyttäytyä niin. Mä oon iloinen ja reipas koira. Mä vaan pelkään. Totta kai mä pelkään, se on osoittautunut ennenkin ihan aiheelliseksi. Mä tarvisin ihmisen, jonka kanssa kohdata mun pelkoja. Joka osaisi käsitellä niitä. Jonkun, joka rakastais mua mun peloista huolimatta. En ymmärrä, miten tässä maailmassa ei muka ole mulle sellaista. On koiria, joita jonottaa kymmenittäin ihmisiä. Mä tarvisin vain yhden. Yhden, joka rakastais mua ehdoitta. Mä rakastaisin sitä ehdoitta. Tarvisin vain tilaisuuden.

Riski on n.25 kg ja arvioitu syntymäaika on 1.7.2021. Riski etsii kotia Suomessa ja asustelee tällähetkellä Pirkanmaalla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.