Ruuben – Minut on varattu!

Ruuben on noin 10 – 14 kg ja iältään n. 4-vuotias leikattu uros.

Aktiivimme tapasivat Ruubenin Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Poika on saapunut tarhalle helmikuussa 2022. Ruuben oli haukkumassa kerrostalon alapuolella, jonka seurauksena asukkaat soittivat tarhalle ja Ruuben mentiin hakemaan.

Ruuben ei ole koira, joka on ensimmäisenä menossa, kun jotain tapahtuu. Poika tykkää seurata tilannetta ensin sivusta ja sitten vasta mennä mukaan. Tämän kaavan mukaan Ruuben suhtautui uusiin ihmisiin. Poika ei näyttänyt siltä että jännittäisi tai olisi peloissaan uusista

ihmisistä. Ruuben vain halusi seurata ensin hetken sivusta.
Luonteeltaan Ruuben on rauhallinen ja kiltti koira. Ruuben on ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Tällä hetkellä Ruuben asuu häkissä uros- ja narttukoiran kanssa, eikä koirilla ole ollut keskenään mitään rähinöitä.

Etsimme Ruubenille kotia, jossa koiira saa tarpeeksi aikaa ja rauhaa uuden elämän totutteluun. Vaikka Ruuben tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, uskomme pojan pärjäävän hienosti myös ainoana koirana.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.