Ruusa – Minut on varattu!

Ruusa painaa n. 15 – 20kg ja on iältään n. 3-vuotias leikattu narttu.

Aktiivimme tapasivat Ruusan Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Tyttö on saapunut tarhalle kesällä 2021, kun Ruusa löydettiin puistoalueelta haahuilemasta. Tullessaan tarhalle tyttö sairasti Parvon, mutta on toipunut siitä kokonaan.

Häkin läpi tuttavuutta tehdessä Ruusa oli innostunut ja haki nameja jatkuvasti. Tytön häntä heilui ja Ruusa tassutteli edes takaisin häkin oven lähellä. Kun häkin ovi avattiin Ruusaa alkoi jännittämään ja tyttö siirtyi koppiin katselemaan vieraita ihmisiä. Vaikka Ruusaa jännitti, juoksi tyttö aina välillä hakemaan ihmiseltä namin ja haistelemaan ja sitten takaisin koppiin seurailemaan tilannetta. Ruusa on älyttömän kiinnostunut ihmisistä, vaikka vielä vähän jännittääkin.

Luonteeltaan Ruusa on älyttömän kiltti. Ruusa ei häiriköi häkkikavereita ja antaa hienosti tilaa toisille ja itselleen. Ruusa on rauhallinen ja ujonpuoleinen tyttö, joka on kuitenkin kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta.
Ruusa asuu toisen nartun (Salli, etsii myös kotia kauttamme) kanssa samassa häkissä ja tytöt tulevat keskenään hienosti toimeen.

Etsimme Ruusalle kotia, jossa tyttö saa tarpeeksi aikaa ja rauhaa uuden elämän totutteluun. Emme luovuta Ruusaa lapsiperheeseen.
Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.