Soma – Minut on varattu!

Soma on n. 15 kg painava n. 4-vuotias leikattu narttu.

Aktiivimme saapuivat Giurgiun julkiselle tarhalle tammikuussa 2023. Heti ensimmäisenä tarhan pitäjä sanoi, että hän haluaa näyttää jotain. Kävelimme 670 koiran häkkien ohi perimmäiseen nurkkaan. Häkin ovi avattiin ja Soma otettiin ulos. Tarhan pitäjä pyysi, jos voisimme ottaa Soman adoptio-ohjelmaamme, ja tietysti otimme. Soma on koira, joka jää tarhalla helposti huomaamattomaksi. Erityisesti takanurkan häkkien asukit ovat niitä, joiden luokse vierailijat eivät usein eksy.

Soma rakastaa ihmisiä. Tyttö heittäytyi kyljelleen ja halusi rapsutuksia. Soma on viettänyt julkisella tarhalla nyt n. 8 kuukautta ja on selkeästi stressaantunut levottomasta ympäristöstä. Tyttö haluaa rauhaa, rakkautta ja lepoa, jotta toipuu julkisen tarhan aiheuttamasta stressistä.
Soma on luonteeltaan äärettömän kiltti. Tyttö tulee hienosti toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.
Somalla ei ole mitään hajua mitä tarkoittaa sana kotikoira. Sillä ei ole taitoa kävellä hihnassa tai olla sisäsiisti. Soma ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei saa äännellä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.