Söpö


Ikä: Synt. 12/2022
Sukupu
oli: Narttu
Koko: n. 7 kg
Sijainti: Suomi

Söpö saapui Suomeen 27.5 ja on siitä asti opetellut kotikoiran elämää, mikä alkaakin jo tytön mielestä olemaan kivaa, vaikka muutamat asiat pienen pennun mielestä suuressa maailmassa jännittääkin.

Kotihoitajan kertomana pennusta;
”Söpö on erittäin sosiaalinen ja utelias pentu. Kotielämää on nyt harjoiteltu yli 5 viikkoa, ja se näkyy! Vaikka monet uudet asiat ovat edelleen jänniä, Söpö suhtautuu suurimpaan osaan asioista varovaisella uteliaisuudella.

Ulkona oleminen on vielä vähän jännää Söpölle, mutta lenkit myöhäisempänä aikoina tai paikoissa joissa ei ole paljon vastaantulijoita onnistuvat jo suurella innolla ja vauhdilla. Sopivalla tuella Söpöstä tulee varmasti oikein hyvä lenkkikaveri. Uudet vastaantulijat ja koirat ovat vielä hieman jänniä, mutta ajan kanssa Söpö uskaltautuu haistelemaan jo useimpia koiria. Koska ulkona on vielä kovin jännää, suurin osa tarpeista tehdään siististi kylpyhuoneeseen sallitulle alueelle, mutta pikkuhiljaa uloskin tarpeiden teko on edistynyt. Ulkoilukamppeet menevät päälle mallikkaasti sohvalla istuen, ja hoitotoimenpiteitä on harjoiteltu eikä kynsien leikkaus tai harjauskaan tuota mitään ongelmaa. Harjauksen aikana Söpö usein jopa jää mielellään torkkumaan sohvalle.

Kotona Söpölle ykkösasia on oman lempi-ihmisen kanssa hellittely ja paijaukset, ja sen huomaa, sillä Söpö rakastaa huomiota yli kaiken. Kun vieraita tulee, alun jännityksen jälkeen Söpö rakastaa kaikilta paijaukseen ja pusujen hakemista. Leikkimistä on harjoiteltu, ja Söpö tykkää hosua tassuillaan palloa ja pahvitötteröitä, joiden sisällä on nami. Lempilelu tosin on pehmopupu, jota Söpö osaa jopa hakea ja tuoda itse kun sille sitä heittää. Söpö tuo pupun useasti takaisin suurella ylpeydellä.

Söpön ihmisläheisyyden ja leimautumisen näkee eniten siinä, että se mielellään yölläkin tulisi ihan kylkeen kiinni nukkumaan, ja huolestuu, jos oma ihminen poistuu vaikkapa kylpyhuoneeseen.

Haastavimpia asioita Söpön kanssa on ehkä siinä esiintuleva reaktiivisuus, minkä näkee ehkä eniten siinä, että se on herkkä huomioimaan kaikenlaiset ärsykkeet kotona ja ulkona. Yksin kotiin jäädessään sillä on myös jonkinverran eroahdistusta, joka enimmäkseen ilmenee ulvomisena ja haukkumisena, mutta myös hieman asioiden tuhoamisena, joten sen kanssa Söpö tulee tarvitsemaan aikaa ja rakkautta, jotta sillä on turvallinen olo myös yksin jäädessään.”

Söpölle etsitään kotia rauhalliselta alueelta perheestä, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä edetä koiran tahdilla, ei ihmisen.
Söpölle sopisi kaveriksi kiltti ja leikkisä pieni koirakaveri , mutta pentu pärjää myös yksinkin. Alkavan eroahdistuksen vuoksi
tyttö luovutetaa naapurisovun säilymisen takia vain omakoti/ tai rivitaloon.

Söpöä ei luovuteta pienten lasten perheeseen tai perheeseen missä on hälinää jatkuvasti, sillä tyttö tarvitsee rauhallisen ja turvallisen ympäristön.
Vieraisiin Söpö suhtautuu iloisesti ja uteliaasti ja kerjääkin hetken tutustumisen jälkeen rapsutuksia.

Söpö asusta MAP-tarhalla Romaniassa 12 pennun laumassa, ja tyttö tulee toimeen hienosti kaikkien kanssa. Tytön historiaa emme tiedä, mutta sen tiedämme, että tästä pennusta ei uteliaisuutta ja intoa puutu.

Söpö ja hänen toverit oli kerätty kadulta ilman suurta mahdollisuutta selviämiselle keskenään. Ei ruokaa, ei vettä. Onneksi hyväsydämiset ihmiset löysivät pentueen, ja he jatkoivat matkaa yhteistyötarhallemme MAPiin. Tämä on valitettavasti monen katukoiran kohtalo, mutta nyt voimme olla onnellisia tämän typyn pelastumisesta, ja mahdollisuudelle hyvään loppuelämään.

Söpö on edelleen todella sosiaalinen ja kiltti pentu, niin ihmisiä kuin muitakin eläimiä kohtaan. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa hyvin. Päivät söpö viettää tarhalla normaalin pennun tavoin; leikkien, nukkuen, syöden ja juoden. Ja tietenkin aina ihmisen nähdessä rapsutuksia kerjäten.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.