Vanja

Vanja on n. 1-vuotias steriloitu narttu.

Vanja on saapunut tarhalle 8/22, ja jäsenemme näkivät tytön sisaruksineen lokakuun tarhakäynnillä. Kolmikko ei silloin kuitenkaan mahtunut enään adoptio-ohjelmaamme, ja kodin etsintä viivästyi. Nyt kuitenkin tammikuun uudella tarhakäynnillä kolmikko pääsi adoptio-ohjelmaamme, ja positiivisena yllätykse saimme huomata, että sisarukset olivat muutaman kuukauden aikana keränneet hurjasti rohkeutta lisää, vaikka tarhan olosuhteet sen harvemmin pystyvätkään tarjoamaan.

Julkisella tarhalla käy vapaaehtoisia viettämässä koirien kanssa aikaa ja antamassa heille herkkuja ja etenkin pentuja sosialistamassa, ja tämä on tehnyt selkeesti hyvää Vanjalle sisaruksineen.

Vanja on kuitenkin vielä hiukan ujo, vaikka häntä heiluen tuleekin häkin ovelle vastaan ja antaa silittää. Vanja nauttii herkuista, ja on erittäin utelias ja kiltti nuori koira! Vanja tukeutuu kuitenkin todella paljon sosiaaliseen sisareen, ja ottaa häneltä mallia ja turvaa, joten Vanjan kodissa tulisi olla kiltti & sosiaalinen koirakaveri odottamassa.

Vanja sisaruksineen on löydetty leirintäalueelta, missä koko kolmikko oli viettänyt aikaa kanojen kanssa, tyttö sairasti pentuna parvon, mutta on toipunut siitä täysin.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Vanjalla ei ole mitään hajua mitä tarkoittaa sana kotikoira. Sillä ei ole taitoa kävellä hihnassa tai olla sisäsiisti. Vanja ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei saa äännellä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.