Vilma – Minut on varattu 🙂

Vilma on noin 1-vuotias steriloitu narttu.

Vilma on saapunut tarhalle 8/22, ja jäsenemme näkivät tytön sisaruksineen lokakuun tarhakäynnillä. Kolmikko ei silloin kuitenkaan mahtunut enään adoptio-ohjelmaamme, ja kodin etsintä viivästyi. Nyt kuitenkin tammikuun uudella tarhakäynnillä kolmikko pääsi adoptio-ohjelmaamme, ja positiivisena yllätykse saimme huomata, että sisarukset olivat muutaman kuukauden aikana keränneet hurjasti rohkeutta lisää, vaikka tarhan olosuhteet sen harvemmin pystyvätkään tarjoamaan.

Julkisella tarhalla käy vapaaehtoisia viettämässä koirien kanssa aikaa ja antamassa heille herkkuja ja etenkin pentuja sosialistamassa, ja tämä on tehnyt selkeesti hyvää Vilmalle sisaruksineen.

Vilma on kolmikosta kuitenkin vielä se, joka odottaa rauhassa kopin perältä hieman kuikuillen että onko turvallista tulla moikkaamaan vieraita. Se tukeutuu sisaruksiinsa niin paljon, että Vilma tarvitsee kotonakin rohkean ja sosiaalisen koirakaverin opastamaan kotikoiran alkeille. Vilma on kuitenkin todella kiltti, ja sitä kiinnostaa kaikki mitä ihminen tekee. Hetken tutustumisen jälkeen tyttö ottaa jo kädestä herkkuja ja häärää häntä heiluen häkissä varovasti, mutta uteliaasti.

Vilma sisaruksineen on löydetty leirintäalueelta, missä koko kolmikko oli viettänyt aikaa kanojen kanssa, tyttö sairasti pentuna parvon, mutta on toipunut siitä täysin.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Vilmalla ei ole mitään hajua mitä tarkoittaa sana kotikoira. Sillä ei ole taitoa kävellä hihnassa tai olla sisäsiisti. Vilma ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei saa äännellä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.