Adoptiokustannukset

Kulukorvaus aikuisesta koirasta on 580 € ja pentukoirasta 630 € (alle vuoden ikäiset, steriloimattomat). Yli 6 vuotiaista koirista sekä koirista jotka tulevat erityisadoptiolla kulukorvaus on 250€. Kulukorvaus on maksettava Woffa ry:n tilille kaksi viikkoa ennen koiran tuontia Suomeen. Luovutussopimuksen ehtojen mukaisesti pentukoira on steriloitava tai kastroitava noin 9–12 kk iässä. Woffa ry palauttaa 70 € sterilointi/kastrointi kuluista adoptoijalle, kun kuitti eläinlääkäristä on toimitettu rahastonhoitajan sähköpostiin kaisa.pouke@woffa.fi. Koira varataan adoptoijalle, kun 100 € varausmaksu on maksettu yhdistyksen tilille viikon sisällä sovitusta adoptiosta. Varausmaksu vähennetään kulukorvauksesta. Mikäli adoptio peruuntuu adoptoijan aloitteesta, varausmaksua ei palauteta.

Kulukorvaus maksetaan Woffa Ry:n Nordean tilille:
FI 841 544 300 009 5013

Viestikenttään koiran nimi

Rabies vasta-ainetesti tehdään koiralle, jotta voidaan taata sen rabiesrokotuksen riittävä vasta-ainetaso. Tällä haluamme varmentaa sen, että yhtään koiraa ei lopeteta turhaan rabiesepäilyn vuoksi. Se on todistuksena eläinlääkärille koiran kattavasta rokotteesta. Useita rescue koiria on lopetettu koska eläinlääkäri on epäillyt koiralla olevan rabies. Yhtään todettua rabiestapausta ei ole ollut. Pienet pennut testataan myös, mutta ne saavat Romaniassa vain yhden rokotteen. Rokote on vahva, ja se saattaa aiheuttaa pienelle pennulle terveysongelmia. Testistä kuitenkin näkee vasta-aineiden tason ja pennulle voi antaa toisen rokotuksen myöhemmin Suomessa. 

Adoptoija ottaa koiran vastaan sovitussa saapumispaikassa. Aikuinen koira tulee Suomeen steriloituina tai kastroituina, kaikilla koirilla on EU-passi sekä mikrosiru. Koira on saanut kohdemaassa rabiesrokotuksen (aikuinen kahdesti) ja ns. kolmoisrokotteen (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parvo). Koirasta testataan leishmania, giardia, sydänmato ja babesia, lisäksi punkin levittämät taudit borrelia, anaplasma ja erlichia.