Magda’s Angels Place

Magda on erittäin määrätietoinen eläinsuojelija, joka tekee kaikkensa auttaakseen kodittomia eläimiä Giurgiun kaupungissa Romaniassa.  Magda on toiminut eläinsuojelijana jo yli 20 vuotta. Ensimmäiset 10 vuotta hän joutui selviämään kaikesta yksin. Hänellä ei ollut yhteistyökumppaneita, vaan hän maksoi eläinten ruoka ja eläinlääkärikulut omasta palkastaan.

Koulutukseltaan Magda on juristi. Hän opiskeli juristiksi, koska hän ajatteli, että siten pystyy parhaiten vaikuttamaan Romanian eläinsuojelua koskeviin määräyksiin. Hän koki kuitenkin taiselevansa tuulimyllyjä vastaan ja päätti keskittyä käytännön työn tekemiseen. Eläinsuojelu on nyt suurimmassa osassa hänen päivittäistä elämäänsä vuorokauden ajasta riippumatta.  

Sitä miten Magda panostaa kaikkensa eläinten hyvinvointiin, kuvastaa hyvin se, että hän opiskelee nyt eläinlääkäriksi. Magda tekee myös arvokasta valistustyötä Romaniassa, jotta eläinten tulevaisuus olisi parempi. Hänen valistustyönsä tavoittaa niin eläinlääkäreitä, kuin tavallisia ihmisiä Romanian köyhällä maaseudulla. 

Magdan missiona on maa, jossa uusia pentueita ei syntyisi kaduille kärsimykseen. Hänelle ehdottomasti tärkeintä eläinsuojelutyötä on koirien ja kissojen sterilointi – tämä on ainoa pysyvä keino pysäyttää kulkueläinpopulaatio. Muutama vuosi takaperin Magda sai käyttöönsä mobiiliklinikan, joka on mahdollistanut sterilointikampanjoiden järjestämisen myös syrjäisillä seuduilla. Mobiiliklinikka tarjoaa ilmaisia sterilointeja varattomille romanialaisille. Sterilointeja tehdään myös kaduilla elävien koiralaumojoen nartuille, jotta niiden ei tarvitsisi enää synnyttää taivaan alle. Näitä koiralaumoja Magda käy myös ruokkimassa säännöllisesti. Yhdistyksemme on mukana tukemassa Magdan sterilointikampanjoita.

Magda pitää Giurgiun kaupungissa n. 100 koiran Magda’s Angel Place (MAP) –koiratarhaa, jonka hän toivoisi olevan vain väliaikainen koti koirille. Valitettavasti näin ei kuitenkaan aina ole, vaan osa adoptiokelpoisista koirista viettää siellä loppuelämänsä. MAPissa on myös koiria, jotka erinäisistä syistä eivät ole adoptiokelpoisia. Näille koirille pyrimme tekemään mahdollisimman hyvät loppuelämän oltavat. MAPissa koirista kuitenkin huolehditaan ja ne ovat turvassa, ne saavat vettä, ruokaa ja tarvittavia lääkkeitä sekä tietenkin rapsutuksia ja huomiota. 

Koiratarhalle pyritään tuomaan ensisijaisesti sellaiset koirat, joilla olisi mahdollisuus tulla adoptoiduiksi. Yhdistyksemme jäsenet pyrkivät tutustumaan jokaiseen adoptio-ohjelmassa olevaan koiraan henkilökohtaisesti, jotta löytäisimme heille jokaiselle sen oikean loppuelämän kodin.