Margaretan eläinsuoja

Margaretan eläinsuoja

Woffa aloitti yhteistyön Margaretan eläinsuojan kanssa tammikuussa 2022, kun yhdistyksen aktiivit vierailivat ensimmäistä kertaa Margaretan luona. Margareta on aloittanut kulkukoirien auttamisen yli 25 vuotta sitten. Alku oli haastavaa. Margareta ruokki ja lääkitsi kaduilla asuvia koiria. Hän yritti löytää koirille koteja ja sijoitti naapureillensa useita koiria odottamaan oman kodin löytymistä. Margareta kustansi useiden koirien ylläpitokustannuksia yksityisillä tarhoilla, jotta koiria ei vietäisi kunnalliselle tarhalle. Margareta maksoi omasta palkastaan koirien ruokinnat, lääkkeet ja ylläpitokustannukset.

Margareta vuokrasi nykyisen eläinsuojansa 10 vuotta sitten. Eläinsuojalle pelastettiin paljon koiria julkiselta tarhalta. Osa Margaretan ylläpitämistä koirista oli hänen ystävänsä pitämällä tarhalla ja myös nämä koirat siirrettiin eläinsuojalle. Koiria pelastettiin kaduilta, pelloilta, kaupungista ja maaseudulta. Margareta maksoi talosta vuokraa usean vuoden ajan, mutta muutama vuosi sitten he tekivät sopimuksen vuokranantajan kanssa. Margaretan ei tarvinnut enää maksaa vuokraa, mikäli hän jatkaisi työtään eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Vaikka vuokraa ei tarvitse enää maksaa, on talossa kuitenkin paljon muita kustannuksia, joita Margareta edelleen maksaa.

Margaretan eläinsuoja sijaitsee Bukarestissa, Romaniassa. Eläinsuojalla asuu 40 – 50 koiraa. Koirat saapuvat eläinsuojalle pääsääntöisesti kaduilta ja pelloilta, mutta Margareta pelastaa koiria myös kunnallisilta tarhoilta. Eläinsuojalla koirat asuvat omakotitalossa, jota ympäröi aidattu piha. Jokaisella koiralla on mahdollisuus ulkoilla päivittäin 2 tunnin ajan aidatulla pihalla, eli ”play groundilla”. Margaretan eläinsuojalla koirista huolehditaan hyvin. Ruokaa ja vettä on aina tarjolla. Yöt nukutaan sisätiloissa, katto pään päällä, joko sohvilla tai pedeissä. Eläinsuojalla asuu kaksi työntekijää, jotka hoitavat koiria Margaretan ollessa päivätöissä. Margareta kustantaa tarhan kulut pääsääntöisesti itse, mutta saa satunnaisesti tukea muutamalta järjestöltä.

Woffa auttaa Margaretan eläinsuojaa etsimällä koirille koteja Suomesta, mutta myös taloudellisesti tukemalla esimerkiksi ruoka- ja eläinlääkärikustannuksissa. Margaretan eläinsuojalla on myös koiria, jotka eivät ole adoptiokelpoisia tai muuten sopivia adoptio-ohjelmaan. Tällä hetkellä kukaan muu järjestö, kuin Woffa ei etsi eläinsuojan koirille koteja. Vaikka osa koirista tulee todennäköisesti elämään loppuelämänsä eläinsuojalla, on paikka silti Romaniassa ”koirien paratiisi”.