Livia


Ikä: synt. 5/2019
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 15-17kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Livia, syntynyt arviolta 5/2019, n. 20kg / 50-55cm, leikattu narttu

Giurgiun julkisella tarhalla asuu tällä hetkellä 520 koiraa, häkissä nro 81 asuu Livia. Livia jakaa häkin Linuksen kanssa, joka tulee myös etsimään kotia Woffan adoptio-ohjelmassa.

Tarhaympäristö on levoton. Koirat haukkuvat, kolistelevat pienien häkkien ovia. Jotkut koirat tappelevat, jotkut kyhjöttävät nurkassa täristen. Aktiivimme kävelevät häkin 81 ovelle ja huomaavat sisällä odottavan ystävällisen kaksikon. Häkin oven läpi Livia nuolee ihmisten käsiä, ottaa nameja ja rauhallisesti heiluttaa häntää. Häkkiin sisälle mentäessä käyttäytyminen ei muutu, vaan jatkuu samanlaisena.

Livia on luonteeltaan rauhallinen, lempeä, kiltti ja avoin. Tyttö vaikuttaa tasapainoiselta, vaikka ympäristö on stressaava ja jatkuvasti muuttuva. Livia antaa vieraiden ihmisten koskea ja tulee mieluusti ottamaan silityksiä vastaan. Myöskään herkuista Livia ei kieltäydy.

Etsimme Livialle kotia, jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan uuden elämän opetteluun. Uskomme Livian sopeutuvan ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Uskomme, että Livia voisi sopeutua myös lapsiperheeseen. Livia pääsisi matkustamaan helmi/maaliskuun vaihteessa Suomeen, jos vain se oma loppuelämän koti löytyy.

Vaikka Livia on tarhaluonteeltaan erittäin rauhallinen, lempeä, kiltti ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Livia ei tarhalla hauku turhia, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa. Siitä, mitä rotuja Liviassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.