Koiran adoptointi

Kiitos, että harkitset kodittoman koiran adoptiota. Olemme koonneet alle yleistä tietoa adoptiosta. Jos et kuitenkaan löytänyt vastauksia kaikkiin kysymyksiin, otathan rohkeasti yhteyttä sähköpostitse tai Facebook Messengerin kautta.

Woffa ry on sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin 12.1.2020 sekä noudattaa eläinten maahantuonnissa Ruokaviraston sisämarkkinakaupan ohjeita ja määräyksiä.

Olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojille vaadittavaan TRACES NT -järjestelmään. Woffa ry rekisteröi koirien sirutiedot Ruokaviraston koirarekisteriin. Woffa ry on rekisteröity yhdistys no.222,011. Yhdistys vastaa koirien maahantuontiin liittyvien ehtojen täyttymisestä.

Woffa ry etsii koirille loppuelämän kotia. Toivomme että pohtisit tarkkaan, oletko valmis sitoutumaan koirasta huolehtimiseen mahdollisesti seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Ennen koiran adoptiota tulisi pohtia mahdollistaako oma elämäntilanne koiran hoitokustannuksista huolehtimisen, mahdollisten vastoinkäymisisten kohtaamiseen sekä hoitopaikkojen järjestämisen tarvittaessa. Adoptiota harkitsevan kannattaa pohtia myös elämäntilanteen muuttumisesta aiheutuvia haasteita. Alla olevan linkin takaa löytyvä teksti kannattaakin lukea läpi ajatuksen kanssa:

Mahdolliset ongelmatilanteet – entä jos kaikki ei menekään toiveiden mukaan?

ADOPTIOPROSESSIN KULKU

1. Löydät verkkosivuiltamme kotia etsivät koirat. Voit seurata kotia etsiviä koiria myös meidän Facebook-sivuiltamme ja Instagramista. Sähköpostin kautta voi tiedustella koirasta lisää. Mikäli olet kiinnostunut Woffa ry:n kautta kotia etsivästä koirasta täytä adoptiohakemus ja lähetä se yhdistykselle sähköpostitse.
Sähköpostin otsikkoon kirjoita: KOIRAN NIMI-adoptiohakemus Adoptiohakemus ei sido hakijaa vielä mihinkään.

Mikäli avaat hakemuksen mobiililaitteella, saat täytettyä sen lataamalla Adobe Acrobat Reader PDF Maker (tai vastaavan) sovelluksen ilmaiseksi.

Facebook: WOFFA Kotia etsivät koirat
Instagram: woffary
Yhdistyksen sähköposti on woffa@woffa.fi

2. Hakemuksen lähettämisen jälkeen koiran yhteyshenkilö on sinuun yhteydessä adoptioprosessin kulusta viestitse tai sähköpostitse. Yhteydenottopyyntöjen ja haastatteluiden osalta pyydämme huomioimaan varaajien mahdolliset soittoajat. Teemme vapaaehtoistöitä töiden ohessa. Jos emme vastaa puhelimeen, voitte jättää soittopyynnön tekstiviestillä tai sähköpostitse. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

3. Adoptiohaastattelu järjestetään joko puhelimitse, teamsin välityksellä tai kotikäynnillä. Haastattelu on vastavuoroinen keskustelu, jossa kysellään puolin ja toisin. Kotiehdokas ja yhteyshenkilö pohtivat yhdessä onko koira sopiva kyseiseen kotiin ja onko koti sopiva juuri kyseiselle koiralle. Haastattelun aikana käydään läpi myös mahdolliset haasteet, sillä haluamme olla varmoja että koti on 100-prosenttisen sitoutunut koiraan. Haluamme olla tukenanne koko adoptioprosessin ajan ja sen jälkeen. Yhdistyksellä on kaksi adoptiohaastattelua, joiden perusteella punnitaan onko koira sopiva kyseiseen kotiin.

4. Mikäli päädytään koiran adoptioon siirrytään seuraavaan vaiheeseen eli koiran varaamiseen. Koiran kulukorvaus maksetaan yhdistyksen tilille sekä täytetään luovutussopimus kahtena kappaleena. Luovutussopimus tuodaan yhdistyksen edustajalle luovutuksen yhteydessä. Yhdistys laittaa verkkosivuille varattu -merkinnän sekä ohjeistaa uutta kotia koiran luovutuspäivään liittyen.

Woffa ry on kodin tukena koko adoptioprosessin ajan ja myös sen jälkeen. Toivomme saavamme kuulumisia tasaisin aika välein, sillä välitämme kaikista yksilöistä tasavertaisesti. Meihin voi ottaa yhteyttä matalan kynnyksen periaatteella.