Rose


Ikä: synt. arviolta 1/2023
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 25-30kg
Sijainti: Margaretam eläinsuoja, Romania
Saapunut tarhalle: 2/2023


Rose löydettiin siskonsa Maryn kanssa Bukarestin ulkopuolelta kadulta helmikuun 2023 alussa. Rose oli erittäin huonossa kunnossa Margaretan eläinsuojalle saapuessaan ja ensimmäiset viikot pelkäsimme, että selviytyykö tyttö vai menetämmekö hänet. Rosella oli parvovirus, joka on pennuille erittäin vaarallinen. Rose saatiin onneksi hoidettua kuntoon ja nyt tyttö on terve ja valmis muuttamaan omaan kotiin.

Järjestömme jäsenet ovat tavanneet pennun ensimmäisen kerran keväällä 2023, jonka jälkeen jokaisella tarhareissulla olemme saaneet seurata mustan tytön kasvua ja rohkaistumista. Keväällä pentu oli vielä niin arka, että jännitti uusia ihmisiä eikä tyttö tullut lähietäisyydelle ihmisestä. Kuitenkin nyt joulukuussa 2023 Rose on rohkaistunut jo niin paljon, että ottaa herkkuja vieraiden ihmisten käsistä eikä hauku enää epävarmaa haukuntaa vieraita kohti. Rose on saanut hienosti tukea laumasta ja hänelle etsitäänkin kotia, missä olisi reipas ja sosiaalinen koirakaveri vastassa.

Etsimme Roselle kotia, jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Ujohkon luonteen puolesta Rose hyötyisi reippaan koirakaverin seurasta. Rosea ei adoptoida lapsiperheeseen, tai vilkkaan kaupungin sykkeeseen

Rose kuulumisia Romaniasta 8.3.2024:

”Rose on hieman ujonpuoleinen tyttö. Mielellään pysytteli hieman kauempana mutta kun muut koirat laumasta tuli hakemaan rapsutuksia ja herkkuja myös Rose tuli niitä hakemaan. Rose otti tukea muista koirista joten tulevalla kodilla olisi hyvä olla reipas koira kaveri kotona odottamassa.”

Vaikka Rose on tarhaluonteeltaan ujo, mutta erittäin kiltti ja isosta laumasta kaikkien kanssa hienosti toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Rosessa on, emme tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. 

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.