Uuno- Minulla on todettu sydänmatotartunta, jonka hoidot on aloitettu.


Uuno
Ikä: n. 6-vuotias
Sukupuoli: Uros, leikattu
Koko: n. 18 – 20 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle: 2/2022

EDIT: 1.12.23 Uunolla on todettu sydänmatotartunta, jonka hoidot on aloitettu. Palaamme Uunon adoption pariin kun sydänmadosta on saatu negatiivinen testitulos!Aktiivimme tapasivat Uunon Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Poika on saapunut tarhalle helmikuussa 2022 yhtä aikaa meidän kautta kotia etsivän Ruubenin ja Huugon kanssa. Uuno oli löydetty maaseudulta pellolta.

Uuno on rauhallinen aikuinen, joka suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja muihin koiriin ystävällisesti. Tällä hetkellä Uuno asuu samassa häkissä kahden uroksen kanssa, eikä pojilla ollut keskenään mitään ongelmia.

Kun aktiivimme tapasivat Uunon, ei poika hakenut juurikaan kontaktia ihmisiin, vaan mielummin katseli ympärilleen ja ihmetteli. Uuno antaa hienosti silittää ja käsitellä. Luonteeltaan poika on kiltti ja rauhallinen

Etsimme Uunolle kotia, jossa on kiinnostusta ja aikaa kotiuttaa poika suuressa elämänmuutoksessa. Vaikka Uuno tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, uskomme pojan pärjäävän myös ainoana koirana.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.