Pate


Ikä: Synt. n. 3/2022
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 15-20 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Pate, syntynyt arviolta 3/2022, n. 15-20kg leikattu uros

Pate asuu Giurgiun kunnallisella tarhalla pienessä häkissä kahden muun uroksen kanssa. Kunnallisen tarhan ympäristö on levoton ja stressaava. Koirat haukkuvat, ovat turhautuneita ja peloissaan. Pienessä häkissä eläminen päivästä toiseen ilman kunnon suojaa säältä, ei ole koiran elämää.

Aktiivit tapasivat Paten maaliskuussa 2024. Häkkiin sisälle mentäessä Pate hyppii ilmaan innostuneena. Poika on sosiaalinen ja energinen. Pate innostuu uusista ihmisistä niin paljon, että alkaa hyppimään häntä vispaten ihmisiä päin. Silitykset, herkut ja huomio maistuvat Patelle. Yhteiselo häkissä kahden muun uroksen kanssa sujuu ongelmitta. Pate ei niinkään ota kontaktia muihin koiriin, sillä on niin lumoutunut ihmisestä.

Etsimme Patelle aktiivista kotia, jossa ollaan valmiita touhuamaan koiran kanssa. Pate on aktiivinen ja energinen ja tulee varmasti tarvitsemaan aktiivista elämää. Uskomme pojan sopeutuvan myös lapsiperheeseen. Pate sopii toisen koiran kaveriksi, mutta on varmasti myös onnellinen yksinasujana.

Vaikka Pate on tarhaluonteeltaan sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.