Sakke


Ikä: s. 8/2023
Sukupu
oli: Uros, leikkaamaton
Koko: n. 9-10 kg
Sijainti: Romania
Saapunut tarhalle: 9/2023

Yhdistyksen aktiivi oli syyskuussa 2023 Romaniassa. Reissun aikana yhteistyökumppaniimme otti yhteyttä eräs lempeäsydäminen paikallinen nainen, joka oli löytänyt emokoiran pentuineen vilkkaan tien varresta. Vilkkaan tien varressa olevat koiranpennut olivat suuressa vaarassa jäädä auton alle. Autoliikenteen lisäksi pennut olivat alttiina lasten ja nuorten ilkivallalle näkyvän sijaintinsa vuoksi. Auringon paahtaessa vapaaehtoiset lähtivät ajamaan koiran sijaintia kohti.

Kohteeseen saavuttaessa kaksikkoa odotti hyvin laihassa kunnossa oleva valkoinen koira pentuineen. Nuorella äidillä oli huolettavanaan kahdeksan koiranpentua, joita hän ylpeästi esitteli vapaaehtoisille. Äitikoiran ruokkimisen ja paijauksen jälkeen toinen vapaaehtoisista löysi pusikosta yhdeksännen pennun, joka oli valitettavasti menehtynyt. Kuolinsyytä ei tiedetä, mutta vaikutti siltä, että pentu olisi jäänyt auton alle.

Yhteistyökumppanimme oli juuri ottanut tarhalleen 45 lopetusuhan alla olevaa koiraa tarhallensa eikä tarhalla yksinkertaisesti ollut enää tilaa yhdeksälle uudelle koiralle. Vapaaehtoiset joutuivat toistaiseksi jättämään koirat sinne, mutta suunnitelmana oli, että koiria käytäisiin katsomassa päivittäin. Yhdistyksen aktiivi laittoi ahdinkossa viestiä tiimille Suomeen. Kahdella muulla yhteistyötarhallamme ei ollut kapasiteettia auttaa, joten otimme yhteyttä muihin eläinsuojelijoihin. Monen kieltävän vastauksen jälkeen rukouksiimme vastattiin ja saimme järjestettyä tarhapaikan koko perheelle. Haluammekin kiittää kaikkia osapuolia, jotka mahdollistivat sen, että saimme perheen turvaan ❤️

Tarhalle päästyä alkoi perheellä uusi, turvallinen elämä. Emo sai nimekseen Amina ja Amina hoiti pennut hienosti. Kuitenkin pennuista vain 4 selvisi tarhalla ja he ovat nyt valmiita etsimään koteja kauttamme Suomesta. Amina-emo on matkustanut Suomeen jo joulukuussa 2023 kun hänet oli vieroitettu jo aiemmin pennuistaan, mutta pennut olivat vielä liian nuoria matkustamaan.

Sakke on vilkas pentu jolle etsimme perhettä, kenellä on aikaa ja halua touhuta pennun kanssa. Sakke rakastaa leikkiä sisarustensa kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla leikkisä ja kiltti koirakaveri odottamassa, mutta pentu sopeutuu varmasti myös ainoaksi koiraksi, kunhan pääsee tapaamaan lajitovereitaan säännöllisesti.


Pennuista jokainen on luonteeltaan erittäin iloisia, sosiaalisia ja ihmisläheisiä. Sakke rakastaa tuttuja ihmisiä ja omia sisaruksiaan. Pentujen emo on n. 20kg ja uskomme pennuista kasvavan suht saman kokoisia, mutta isästä ei ole tietoa joten arviot ovat vain arvioita. Päivät Sakke viettää tarhalla normaalin pennun tavoin; leikkien, nukkuen, syöden ja juoden. Ja tietenkin aina ihmisen nähdessä hullaantuen ja rapsutuksia kerjäten. Sakke viihtyisikin ihmisen sylissä pidempää. Tämä onnekas tyyppi on valmis matkustamaan maaliskuussa, jos vain se oma rakastava koti löytyisi, mistä ei enään ikinä joudu tulla hylätyksi.

Pentu tulee niin nuorena Suomeen, että sitä ei voida kastroida ennen saapumista. Adoptoija sitoutuu hoitamaan leikkauttamisen n. 1v iässä.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.