Riki


Ikä: s. 7/2020
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 6-8 kg
Sijainti: MAP, Romania

Riki oli niin lähellä parempaa tulevaisuutta:mending_heart:

Pienellä Rikillä olisi ollut huomenna 11.6.2024 suuri päivä. Matka kuljetusautolla Suomeen oli edessä ja kotihoitopaikka tiedossa, jossa Rikiä odotettiin koirakaverien kera saapuvaksi. Saimme kuitenkin tänään 10.6.2024 surullisen viestin. Romaniassa oli kuuma päivä, Giurgiussa asteita oli yli 40. Pieni Riki ei enää kestänyt lämpöä ja hengitys muuttui raskaaksi. Magda lähti ajamaan Rikiä kohti Bukarestia isommalle klinikalle, jossa poika saisi tarvittavat hoidot ja seurannan. Riki kuitenkin menehtyi matkalla lämpöhalvaukseen. Syy miksi Rikille kuuma päivä oli erityisen raskas johtui sydänmatotartunnasta, jonka hoidot oli jo aloitettu.

Lepää rauhassa Riki:mending_heart:

Riki, syntynyt arviolta 07/2020, n. 6-8kg / 30cm, leikattu uros

Rikillä todettiin kunnallisella tarhalla sydänmatotartunta. Poika on nyt siirretty asumaan MAPin tarhalle alkuvuodesta 2024 ja hoidot on aloitettu. Maaliskuussa 2024 Riki on saanut viimeisen injektion sydänmadon hoitoon. Syötävä toukkamuotoihin tehoava lääkitys jatkuu vielä n. 6 kuukauden ajan, jonka jälkeen Rikin tautitestit tulee uusia Suomessa kahdesti. Yhdistys on kustantanut Rikin hoidot ja adoptoijan vastuulle jää Suomessa uusittavat tautitestit sekä mahdolliset lisähoidot mikäli niille on tarvetta. Toukkamuotoihin tehoavaa lääkitystä syötetään kotioloissa, joten Riki on valmis matkustamaan omaan kotiin.

Giurgiun kunnallisella tarhalla asuu tällä hetkellä 520 koiraa. Tuohon lukumäärään kuuluu koiria, jotka seisovat vuosia pienissä häkeissä sementti jalkojen alla. Koiria, jotka tulevat menehtymään tarhalle. Sekä koiria, jotka saavat mahdollisuuden elämälle ja löytävät oman perheensä. Me Woffalla toivomme, että Riki kuuluu osaksi näitä viimeisenä mainittuja koiria ja löytäisi oman perheen Suomesta.

Riki asuu sekalauma häkissä neljän muun koiran kanssa. Yhteiselo sujuu porukalla mutkattomasti, eikä edes nameista tule kiistaa.

Riki hakee paljon kontaktia ihmiseltä. Namit maittavat pojalle ja niiden avulla rohkeus Rikissä kasvaa. Ensin vieraat ihmiset vähän jännittävät, mutta jo muutaman minuutin jälkeen rohkeutta on enemmän kuin jännitystä. Rikiä voisi kuvailla ujonrohkeaksi, kiltiksi sekä sosiaaliseksi koiraksi.

Etsimme Rikille kotia jossa poika saisi tarvitsemansa ajan uuden elämän opetteluun. Uskomme Rikin sopivan yksinasujaksi tai toisen koiran kaveriksi. Emme luovuta koiraa pienten lasten perheeseen, emmekä vilkkaan kaupungin sykkeeseen. Riki tarvitsee rauhallisen kodin, jossa rakentaa luottamusta omiin ihmisiin rauhassa, koiran ehdoilla.

Vaikka Riki on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, kiltti ja reipas, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Rikissä on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.