Amari

Ikä: Synt. n. 7/2021
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 15 – 17 kg
Sijainti: Romania


Loppuvuodesta 2021 tien varresta löytyi pieni pentu. Pentu käveli huonosti ja pian selvisi, että se oli jäänyt auton alle. Tämä pieni pentu oli Amari. Amari vietiin röntgenkuvaukseen, jossa selästä löytyi murtuma. Leikkausta ei vaadittu, mutta toipumisen odotettiin olevan hidasta ja tuli tiedostaa, että tapaturma saattaa vaikuttaa koiran loppuelämään.

Amari on nyt toipunut niin hyvin kun on ollut mahdollista. Tyttö juoksentelee ja hyppii normaalisti. Joskus kovan rasituksen jälkeen saattaa huomata,että Amari astuu toisella takajalalla huonosti. Levon jälkeen kävely palautuu normaaliksi. Halusimme röntgenkuvata Amarin selän, sekä lonkat uudelleen ennen kuin aloitamme kodin etsinnän. Selässä näkyi vanha murtuma, luut ovat kasvaneet virheasentoon. Tällä hetkellä Amarilla ei ole kipuja, eikä selän murtuma vaikuta tytön päivän kulkuun. Amarin kohdalla tulee kuitenkin tiedostaa, että selkä tulee todennäköisesti vaivaamaan koiran ikääntyessä.

Meillä ei ole Amarista kuvia aikaisemmilta reissuilta, vaikka tyttö on jo tarhalla ollut. Siihen on syynsä. Lokakuussa 2022 Amari syöksyi sohvan alle piiloon, kun kuuli oven avautuvan. Tyttö oli peloissaan ja kauhistunut, eikä tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu. Annoimme Amarin olla ja moikkasimme muita koiria. Tammikuun 2023 reissulla sama kaava toistui, Amari piiloutui sohvan alle kun astuimme huoneeseen sisään. Myöhemmin menimme ulos leikkiaitaukseen toisten koirien kanssa ja aidatulta pihalta näimme ikkunassa liikettä. Ikkunaan ilmeistyi kaunis ja iloisen näköinen koira. Silloin näimme Amarin ensimmäistä kertaa. Amari katseli meitä, heilutti häntää ja hyppi ikkunaa vasten. Silti sisään astuessa Amari jälleen piiloutui.

Nyt Amari on jo parempi. Amari ei vieläkään anna vieraiden ihmisten koskea. Amari ei hae herkkuja kädestä, eikä tule häntä heiluen vieraita vastaan. Amari mieluummin seuraa tilannetta kiinnostuneena sivusta. Mutta. Amari ulkoilee, näyttäytyy vieraille ihmisille, eikä piiloudu sohvan alle. Hitain, pienin askelin tyttö kerää rohkeutta ja itsevarmuutta. Tytön on vaikea luottaa ihmisiin. Vaikka Amari yrittää, joskus pelko saa vallan ja on parempi piiloutua. Amari on päivä päivältä parempi. Amari viihtyy muiden koirien kanssa ja katsoo mallia toisilta. Tästä syystä Amarille etsitään kotia, jossa on reipas koirakaveri seurana.

Heinäkuun reissulla Amari ulkoili muiden koirien kanssa. Tyttö oli kovin kiinnostunut nameista ja katsoi kateellisena kauempaa, miten toiset koirat saivat herkkuja. Vielä ei rohkeus riittänyt, että Amari olisi hakenut nameja vieraalta ihmiseltä. Amarille heitettiin nameja niin, että tyttö sai maistella niitä turvallisen välimatkan päästä. Mikäli Amaria yritettiin lähestyä, lähti tyttö karkuun.

Amarin kuulumisia 16.5.2024:
Amari oli reipastunut todella paljon. Ulkona leikkiaitauksessa tyttö haki nameja kädestä yhdessä muiden koirien kanssa. Silityksiin emme päässeet, mutta näin lähellä vierasta ihmistä Amari ei ole ennen ollut!

Amari tarvitsee kodin. Vaikka Amari ei ole sosiaalinen ja iloinen pentukoira. Tytön luusto ei ole priimaa, eikä rohkeutta löydy vielä tarpeeksi tarvitsee Amari kodin. Amarin kaltaisella koiralla tulevaisuus tarhalla tulee olemaan huono. Amari on stressaantunut vilkkaasta ja äänekkäästä tarhaympäristöstä. Amarin selkä tulee tulevaisuudessa tarvitsemaan oikeanlaista monipuolista liikuntaa, jota tarhalla ei ole mahdollista tytölle tarjota.

Etsimme Amarille kotia, jossa on tietoa ja taitoa aran koiran kotiuttamisesta. Uskomme, että Amarin kotiutusprosessi tulee olemaan hidas ja aikaavievä. Amaria ei adoptoida lapsiperheeseen, eikä kerrostaloon. Etsimme kotia, jossa on reipas koirakaveri tukemassa muutoksessa.
Amari adoptoidaan omaan kotiin erityisadoptiona.

Amarilla ei ole minkäänlaista hajua siitä, mitä tarkoittaa sana kotikoira. Amari ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei saa äännellä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä. Amari, kuten jokainen tarhakoira lähtee nollista, eikä tuleva koti saa odottaa/vaatia koiralta mitään kotikoiran taitoja sen saapuessa. Jokainen katukoira ansaitsee kärsivällisen perheen, kenellä on aikaa ja halua opettaa pentu kunnon kansalaiseksi.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.