Paula


Ikä: synt. n. 12/2013
Sukupu
oli: narttu, leikattu
Koko: n. 30 kg
Sijainti: MAPin New Land, Romania
Saapunut tarhalle: 2015

Paula on jo vanhempi rouvakoira, joka on nuorena tyttönä pelastettu julkiselta tarhalta Magdan hoiviin MAPille, jossa Paula onkin viettänyt jo kaikkiaan kahdeksan pitkää vuotta. Nykyään Paula asuu koiralaumassa MAPin uudella New Land -tarhalla ja kotona Paula varmasti hyötyisikin reippaan, mutta sopivan rauhallisen koirakaverin seurasta.

Ihmisiä, etenkin vieraita kohtaan, Paula on varautunut ja varovainen eikä anna vieraan ihmisen koskea itseensä vaan väistää karkuun. Makupaloja Paula kuitenkin uskaltaa ottaa myös vieraalta ja hän tarkkaileekin ihmisiä heidän ollessaan tarhassa ja on varovaisen kiinnostunut ihmisistä.

Paula adoptoidaan erityisadoptiona kotiin, jossa on ymmärrystä ja aikaa herkän seniorikoiran sielunelämän mutkille ja mahdollisille kotiutumishaasteille. Paulalla on nuoruudessaan ollut puremishistoriaa, joten Paulaa ei luovuteta lapsiperheeseen ja tulevan kodin onkin hyvä olla tietoinen tästä ja olla valmis rakentamaan luottamusta Paulan kanssa palanen kerrallaan. Pitkään tarhalla eläneen seniorikoiran kotiutuminen voi olla haasteellista ja hidasta, mutta sitäkin palkitsevampaa, kun koira pääsee viettämään vanhuudenpäivänsä kodin turvassa ja lämmössä.

Itsekin jo rauhallinen Paula kaipaakin siis kotiin, jossa arki rullaa rauhallisesti ja tasaisesti ja jossa koiran kanssa ei ole kiire mihinkään.

Vaikka Paula on tarhaluonteeltaan lempeä ja rauhallinen, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Siitä, mitä rotuja koirissamme on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.