Aisha


Ikä: s. 2022
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 10 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Järjestömme jäsenet tapasivat Aishan ensimmäisen kerran elokuussa 2023, mutta adoptio-ohjelmamme oli silloin täynnä ja koira joutui jäämään tarhalle odottamaan omaa vuoroaan. Nyt kuitenkin maaliskuussa 2024 on Aishan vuoro aloittaa kodin etsintä Suomesta.

Aisha on luonteeltaan erittäin ihmisrakas, sosiaalinen ja energinen koira, joka ilahtuu erittäin paljon ihmisen lähestyessä hänen häkkiään. Aisha kiipeää kovaa vauhtia vieraiden ihmisten syliin, eikä osoita minkäänlaisia epäluuloja tai jännittyneisyyttä. Tyttö tulee toimeen myös muiden koirien kanssa, mutta tällä hetkellä jakaa häkin vain arkojen kavereiden kanssa. Aishan hampaat ovat hyvässä kunnossa ja koira on muutenkin silminnähden hyvinvoiva. Aisha ei tiedä kuinka paljon parempaa elämä voisi olla, mutta me lupasimme että hänen ei tarvitse toivottavasti enää kauaa tarhalla asua.

Etsimme tytölle kotia, missä olisi joko kiltti ja pienehkö koirakaveri odottamassa, tai vaihtoehtoisesti Aisha pärjää kultaisen ja itsenäisen luonteensa ansiosta myös varmasti ainoana koirana. Koira on tarhaoloissa aktiivinen, joten tulevan kodin täytyy olla varautunut aktivoimaan koiraa, niin fyysisesti kuin henkisesti. Aisha rakastaa varmasti käpertyä illan päätteeksi oman perheen kanssa sohvalle, mutta täysipäiväiseksi löhöilyseuraksi hänestä tuskin on. Aktiivinen koira kuitenkin helposti turhautuu tarhalla, joten käytös useinmiten myös rauhoittuu kotiin päästyä.

Jos oikein onni potkaisee ja Aisha löytää oman loppuelämän perheen, on tyttö valmis matkustamaan Woffan seuraavalla kuljetuksella Suomeen.

Vaikka Aisha on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja koirassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.