Ama – Minut on varattu!


Ikä: synt. n. 12/2019
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 9 – 11 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Ama, syntynyt arviolta 12/2019, n. 9 – 11 kg / 40cm, steriloitu narttu.

Giurgiun kunnallisella tarhalla 520 muun koiran seassa häkissä 140 asuu Ama. Ama jakaa häkin myös Woffan adoptio-ohjelmassa kotia etsivien Alissan ja Abbyn kanssa.

Aktiivien mennessä kolmikon häkkiin Amaa vähän jännittää. Tytöt painautuvat yhdeksi kasaksi häkin nurkkaan. Hetken päästä tilanne kuitenkin rauhoittuu ja Ama toteaa, että nämä ihmiset eivät tee sille pahaa. Ama on luonteeltaan rauhallinen, lempeä, kiltti, jännittäjä sekä herkkä. Ulkoisesti tyttö muistuttaa corgia, eli ruumiinrakenne on luokkaa pidempi selkä ja lyhyemmät jalat.

Ama antaa nostaa syliin, käsitellä sekä katsoa hampaat. Tyttö ei myöskään aristele miehiä. Ama pitää silityksistä ja tytön ilmeestä voi päätellä niiden tuntuvan erityisen hyviltä. Ama jakaa häkin kahden nartun kanssa ja yhteiselo sujuu ongelmitta. Kolmikko osaa hienosti lukea toinen toistaan – antaa tilaa kun sitä tarvitaan tai olla lähellä kun sille on tarve.

Etsimme Amalle sitä omaa loppuelämän kotia, jossa tyttö saisi olla mahdollisimman paljon oman ihmisen kanssa. Uskomme Aman sopeutuvan yksinasujaksi tai toisen kiltin koiran kaveriksi. Amaa ei luovuteta pienten lasten perheeseen herkän luonteensa vuoksi.

Vaikka Ama on tarhaluonteeltaan erittäin kiltti, lempeä, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Amassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.