Enzos


Enzos on aivan suloisen ihana minikokoinen ja touhukas poika n.6-7 kg ja 1,5 vuotta Giurgiun julkisella tarhalla. Hän tulee reippaasti häkkiä vasten ottamaan nameja ja odottamaan huomiota, kun toiset aremmat häkkikaverit jäävät taakse ihmettelemään.

Ja voi sitä hännän heiluntaa kun pieni nostettiin häkistä syliin kuvattavaksi adoptioilmoitusta varten, mahtoikohan pienen sydämessä jo värähtää; haluaako joku oikeasti minut?

Enzos vaikuttaa hylätyltä kotikoiralta, joka voisi elää myös ainoana koirana perheessä. Etsitään yhdessä pikku-Enzosille koti!

Julkisella tarhalla kasvaneet/eläneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pahimmillaan jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Muistathan, että koiralla ei välttämättä ole mitään tietoa siitä, mitä tarkoittaa sana kotikoira. Sillä ei ole taitoa kävellä hihnassa tai olla sisäsiisti. Hän ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella eikä yksin ollessa saa äännellä tai haukkua oman ihmisen perään tai matolle ei saa pissiä. Tarhakoiralta tuleva koti ei saa vaatia tai odottaa mitään kotikoiran taitoja sen saapuessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.