Haku


Ikä: s. 12/2021
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 10-12kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Haku, syntynyt arviolta 12/2021, n. 10-12kg leikattu uros

Hakulla on todettu testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmatohoidot aloitetaan, mikäli Hakulle löytyy oma koti Suomesta. Voit tutustua lisää sydänmatohoitoihin täältä

Giurgiun kunnallisella tarhalla 520 koiran joukossa häkissä numero 110 asuu ihana kettupoikaa muistuttava Haku. Haku jakaa häkin yhden nartun ja yhden uroksen kanssa.

Haku on kiltti, innostunut, lempeä ja jännittynyt. Poika vaikuttaa myös suhteellisen aktiiviselta yksilöltä. Ihmisten tullessa häkkiin Haku on uuden tilanteen ääressä. Jännitykseen poika reagoi ensin jähmettymällä häkin nurkkaan. Namien tullessa tarjolle Haku päättää kuitenkin nopeasti poistua nurkasta. Jännittyneenä poika on alistuvainen.

Haku rakastaa nameja ja hakee niitä mielellään myös vieraan ihmisen kädestä. Poika antaa silittää sekä nostaa syliin.

Etsimme Hakulle kotia, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää. Poika tulee tarvitsemaan aikaa kotiutuakseen kunnolla. Uskomme, että Hakulle voisi tehdä hyvää reippaan koirakaverin seura.

Vaikka Haku on tarhaluonteeltaan erittäin kiltti, lempeä ja suhteellisen reipas täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Hakussa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.