Hellis


Ikä: s. 8/2020
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 20-25 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Hellis, syntynyt arviolta 8/2020, n. 20-25kg leikattu uros

Helliksellä on todettu testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmatohoidot aloitetaan, mikäli Hellikselle löytyy oma koti Suomesta. Voit tutustua lisää sydänmatohoitoihin täältä

Giurgiun kunnallisella tarhalla 520 koiran joukossa häkissä numero 110 asuu ihana Hellis. Hellis jakaa häkin yhden nartun ja yhden uroksen kanssa.

Aktiivimme kuvailivat Hellistä rauhalliseksi, lempeäksi, sosiaaliseksi, ihanansi ja kiltiksi. Poika ei aristele uusia ihmisiä. Ainut mistä Hellis välittää on huomio, silitykset ja halit. Nimestäänkin päätellen Hellis on hyvin hellittävä tyyppi. Poika painaa päänsä ihmisen rintakehään ja sulkee silmät saadessaan silityksiä.

Toisten koirien kanssa Hellis elää ongelmitta. Häkkivierailun aikana aktiivimme huomasivat Helliksen hännässä olevan ruhjeita sekä verestävä kohta. Ruhjeista ilmoitettiin julkisen tarhan eläinlääkärille ja häntä hoidetaan kuntoon.

Etsimme Hellikselle kotia joko ainoana koirana tai rauhallisen koirakaverin seurana. Hellis nauttii tulevaisuudessa varmasti sohvalle käpertymisestä oman ihmisen viereen ja kävelylenkeistä. Hellis ei vaikuta olevan korkea energinen koira, mutta tämäkin saattaa muuttua kotiuduttua, kun poika löytää liikunnan ilon, mutta nyt kutsuisimme häntä enemmänkin rauhaa rakastavaksi.

Vaikka Hellis on tarhaluonteeltaan erittäin lempeä, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Helliksessä on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.