Kifi


Ikä: n.2v
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n.13 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Kifi n.2v & 13kg leikattu uros.

Kifi on yksi niistä julkisen tarhan asukkaista, jotka vieraan ihmisen nähdessä varovaisesti tulee häkin ovelle kurkkaamaan huolestuneella katseella, että mitä tapahtuu. Herkut esiin vetämällä Kifin häntä hieman nousee koipien alta ja ilme muuttuu huolestuneesta hieman uteliaaksi. Häkin sisälle kun menee, aluksi poika vetäytyy ja ottaa vieraaseen ihmiseen etäisyyttä, mutta jo 10 minuutin kuluttua on meno toinen. Kifi tarvitsee perheen, missä ymmärretään antaa aikaa koiralle oppia luottamaan uusiin ihmisiin. Järjestömme jäsenet tapasivat koiran ensimmäisen kerran 8/23 ja uudelleen syyskuussa. Kun Kifi oppii luottamaan ihmiseen, tulee hän seuraavana päivänä häkin ovelle jo häntä heiluen vastaan ja on hyvinkin tuttavallinen.

Kifi asustaa tarhalla kahden ujomman koiran kanssa, joita hän puolustaa naapurihäkin asukkailta. Pojalle etsitään kotia joko ainoana koirana, tai kiltin ja leikkisän nartun kaverina. Kifi ei ole missään nimessä aggresiivinen, mutta lauman johtajana kokee tarvetta suojella pelokkaita ja heikompia ystäviään.
Koiraa ei luovuteta ison kaupungin sykkeeseen, vaan tarvitsee Kifi perheen ja ympäristön missä on tilaa aluksi ujolle koiralle. Uskomme, että hetken tutustumisen jälkeen Kifi oppii luottamaan perheeseensä, sillä jo nyt tarhalla tutun ihmisen nähdessään on poika ihan erilainen ja hakeutuu varovaisesti rapsuteltavaksi. Koiraa ei luovuteta pienten lasten perheeseen, sillä niiden nopeat liikkeet ja äänet saattavat olla Kifin mielestä liian pelottavia.

Tämä onnekas poika olisi valmis matkustamaan seuraavalla kuljetuksellamme kotiin, jos vain se oma rakastava perhe löytyisi, mistä ei enään ikinä hylätä.

Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.