Konsta

Konsta, arvioitu syntymäaika 1.5.2022 , n. 5kg leikattu uros.

Huhtikuun puolivälissä saimme Romaniasta avunpyynnön. Eläinsuojelija Magda oli löytänyt Konstan pellolta. Konsta oli kiinni ketjussa ja ketju kiinnitetty auton renkaaseen, jotta Konsta ei pääsisi irti siitä. Konstalla on ollut perhe, nyt sitä ei enää ollut. Perhe päätti luopua Konstasta julmalla tavalla, hylkäämällä keskelle peltoa. Mikäli Magda ei olisi löytänyt Konstaa olisi poika todennäköisesti nääntynyt nälkään. Romaniassa sillä ei ole väliä onko kyseessä iso vai pieni, puhdas- vai sekarotuinen tai pörröinen vai lyhytkarvainen, kun koiraa ei enää jakseta se hylätään.

Magda otti Konstan mukaansa pellolta ja koska Mapin tarha oli täynnä etsi hän Konstalle kotihoitopaikan Romaniasta. Avunpyynnön jälkeen aloimme järjestelemään Konstalle kotihoitopaikkaa Suomesta, jonne poika matkusti 27.5.

Kun entinen kotikoira hylätään pellolle autonrenkaaseen sidottuna, sen jälkeen siirretään kotihoitopaikkaan josta matkustaa autolla Suomeen uuteen kotihoitopaikkaan on koiran stressitilat korkealla. Konstalla muutoksista stressaantuminen on ilmennyt ylikierroksina, jolloin Konsta reagoi näykkimällä nilkkoja tai käsiä. Konsta menee ylikierroksille esimerkiksi lasten nopeista liikkeistä ja uloslähdöstä. Uskomme, että ajan ja opastamisen kanssa Konstan reagointi jännittäviin tilanteisiin tasaantuu.

Konsta rakastaa omia ihmisiään ja leimaantuu helposti uusiin ihmisiin pienen tutustumisen jälkeen. Poika viettää mieluusti aikaa ihmisten sylissä silityksiä hakien. Ihmisen sylissä tai lähelläolo myös rauhoittaa Konstaa. Kotihoitopaikassa Konsta rauhoittuu helposti syömään luita.

Konsta on innokas oppimaan ja oppiikin nopeasti uusia temppuja ja rutiineja. Konstan lempipuuhiin kuuluu pallojen ja lelujen noutaminen, mutta toistaiseksi leikkihetket on pidetty lyhyinä, jotta kierrokset eivät nouse liian korkeiksi.

Vaikka uloslähtö nostattaa Konstan kierroksia ulkona poika lenkkeilee kuitenkin rauhallisesti. Toisten koirien ohittaminen on jännittävää ja niille toistaiseksi vielä haukutaan.

Hoitotoimenpiteisiin Konsta on entisessä elämässään tottunut, sillä suihkussa käynti oli pojalle mieluista. Autossa Konsta matkustaa kun vanha tekijä, ilman ongelmia.

Konsta on aktiivinen ja innokas nuori koira, joka ansaitsee päästä omaan kotiinsa mahdollisimman pian.

Konsta on tällä hetkellä kotihoidossa Pirkanmaalla. Vaikka Konsta on kotihoidossa lapsiperheessä etsitään Konstalle kuitenkin kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.