Liekki


Ikä: s. 10/2021
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 20 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Liekki, syntynyt arviolta 10/2021, n. 20kg / 50cm, leikattu narttu

Liekillä on todettu testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmatohoidot aloitetaan, mikäli Liekille löytyy oma koti Suomesta. Voit tutustua lisää sydänmatohoitoihin täältä

Liekki asuu Giurgiun kunnallisella tarhalla 520 muun koiran joukossa. Tyttö jakaa häkin toisen nartun, Kipinän kanssa, joka etsii myös loppuelämän kotiaan Woffan adoptio-ohjelmassa.

Kaksikon häkkiin sisälle mentäessä alkaa kova hulina. Tytöt hyppivät innoissaan hännät heiluen. Liekki hakeutuu heti ihmisen lähelle ja alkaa jakamaan suukkoja. Tyttö rauhoittuu nopeasti silityksiin. Liekki painaa silmät kiinni ja näyttää nauttivan saamastaan huomiosta.

Liekki on hyvin ihmissosiaalinen. Myös yhteiselo toisen nartun kanssa sujuu ongelmitta. Liekki on kiltti, lempeä, aktiivinen, tasapainoisen oloinen ja ihana tyttö, joka rakastaa ihmistä koko sydämestään.

Uskomme, että Liekistä saa kainalokaverin sohvalle sekä ystävän myös pidemmille retkille. Etsimme Liekille kotia, jossa tyttö saisi loppuelämänsä rakkautta ja huolenpitoa – sillä sitä Liekki rakastaa. Liekin tulevassa kodissa voisi olla reipas ja sosiaalinen koirakaveri odottamassa, mutta uskomme myös tytön soveltuvan yksineläjäksi.

Vaikka Liekki on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Liekissä on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.