Maya

Maya on 1.9.2018 syntynyt leikattu narttu.

Aktiivimme tapasivat Mayan Giurgiun kunnallisella tarhalla lokakuussa 2022. Tarhalla Maya oli sulkeutunut. Tyttö makasi muovisessa pedissä, eikä liikkunut. Maya ei suostunut syömään, jos ruokaa ei tuotu petiin. Tarhaympäristö, jatkuva meteli ja stressi eivät sopineet Mayalle. Se sai tytön sulkeutumaan. Giurgiun matkan aikana Mayaa ei valittu adoptio-ohjelmaan, vaikka hänet kyllä muistettiin.

Maya ehti olla Giurgiun kunnallisella tarhalla noin kuukauden ja jokainen päivä sujui huonommin kun edellinen. Tarhan olosuhteet huononsivat Mayan hyvinvointia. Maya alkoi pelkäämään kaikkea. Tarhan työntekijä uskoo, että Mayaa on kohdeltu huonosti / väkivalloin ennen tarhalle tuloa.

Muutama päivä matkan jälkeen kontaktimme Giurgiun julkiselta tarhalta otti yhteyttä ja pyysi apua Mayalle. Mayan tilanne oli huonontunut. Maya lopetti syömisen ja liikkumisen kokonaan. Tarhalla työskennellyt otti Mayan kotiinsa, jotta voisi toipua henkisistä traumoista. Me halusimme auttaa Mayaa ja löysimme tytölle kotihoitopaikan Suomesta.

Maya saapui kotihoitoon Suomeen 17.12. ja onkin aloittanut kotiutumisprosessin todella mallikkaasti! Kotihoitajan kertomaa Mayasta:

”Maya on herttainen ja helppo tyttö, joka on todella hellyydenkipeä. Ensimmäiset pari päivää kulki perässä, mutta sittemmin rauhoittunut ja tällä hetkellä lähinnä nukkuu sisällä.

Maya on alistuvainen ja saattaa olla taipuvainen eroahdistukseen, mikäli hänellä ei ole koirakaveria seuranaan. Hyötyisi kyllä kiltistä kaverista. Kovin komentelevaista kaveria aristelee, meillä Cici on tosi tarkka omasta tilastaan ja on pari kertaa komentanut kovemmin Mayaa perääntymää, josta Maya pelästynyt. Lucan kanssa mahtuvat nukkumaan sängyllä, ja muutenkin jo paremmin tulevat juttuun, vaikka Maya ei selvästikään hae varsinaisesti kontaktia. Alkaa itkemään, jos luulee jäävänsä yksin, esim. kun ollaan lähdössä koirien kanssa ulos, pitää huolen, että pääsee mukaan. Kun jäi ensimmäisenä aamuna yksin lähtiessäni omien kanssa ulos nauhoitus paljasti, että oli levoton ja itkeskeli 10 min kunnes asettui nukkumaan. Sen jälkeen onkin sitten tullut meidän mukana ulos ja kulkee todella hienosti hihnassa, pikku hiljaa reipastuen.

Ei tunnu kovin paljon pelkäävän hiljaisempaa autoliikennettä tai ohikulkuvia ihmisiä, välillä jää heitä katsomaan, mutta ei yritä väistää. Vilkkaamman tien yli olen kantanut, koska siinä ajaa paljon mm. busseja, jotka tuntuu hieman pelottavan. Yhden tuttavani antanut silittää vähän.

Kun lähden itse pois niin silloin jää nätisti nukkumaan kun on muut koirat seurana. Kynsien leikkausta vielä harjoitellaan, Mayalla on myös ylimääräinen kannuskynsi toisessa takajalassa.

Ei ole reagoinut mitenkään kerrostalon ääniin, ei tunnu olevan erityisen ääniherkkä. Ei ole välittänyt yksittäisistä ilotulitteista, joita täällä jo on kuulunut, vaikka omat niihin hieman reagoi.

Maya on kaiken kaikkiaan ihastuttava pikku tyttö, joka tarvitsee vielä paljon rakkautta jotta kaikki koettu unohtuu. Antaa nätisti pukea puseron/sadetakin ulos lähtiessä.
Maya painaa nyt hieman päälle 6 kg. Tarvitsee aikaa lihaskunnon parantamiseen. Muutaman kerran on jo pilkahtanut leikkisyyttä ja häntä heilunut, mutta leluista ei vielä välitä.
Vatsa on ollut hyvä koko ajan, myös sisäsiisteys on hienolla mallilla, parin ensimmäisen päivän jälkeen tehnyt vain kaksi kertaa pissat sisälle.”

Mayalle etsitään kotia reippaan koiraystävän kanssa. Asumismuodolla ei ole merkitystä, tällä hetkellä Maya on kotihoidossa kerrostalossa.

Mayalla ei ole minkäänlaista hajua siitä, mitä tarkoittaa sana kotikoira. Sillä ei ole taitoa kävellä hihnassa tai olla sisäsiisti. Maya ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei saa äännellä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä. Maya, kuten jokainen tarhakoira lähtee nollista, eikä tuleva koti saa odottaa/vaatia koiralta mitään kotikoiran taitoja sen saapuessa. Jokainen katukoira ansaitsee kärsivällisen perheen, kenellä on aikaa ja halua opettaa tyttö kunnon kansalaiseksi.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.