Micky


Ikä: s. 5/2018
Sukupuoli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 10-12 kg
Sijainti: Romania

Micky, syntynyt arviolta 5/2018, n. 10-12kg leikattu narttu.

Romanian eläinsuojelija-ystävämme Iulia otti meihin yhteyttä ja pyysi apua ystävänsä Oanan koirille. Hänen ystävänsä oli pelastanut kaduilta koiria jo vuosien ajan. Koirat elävät pihalla, mutta heillä on hyvät suojat ja aitaukset jokaiselle. Yksi koirista on kuitenkin sisällä asuva narttu nimeltään Micky. Micky ulkoilee pihalla säännöllisesti, sekä on tottunut ihmisiin sekä kotikoiran elämään. Iulian ystävä joutuu kuitenkin avioeron vuoksi muuttamaan pois asunnostaan, eikä voi ottaa koiria mukaan. Iulia pyysi meiltä apua ja me lupasimme yrittää löytää koirille uudet kodit Woffan adoptio-ohjelman kautta.

Aktiivimme tapasivat Mickyn Romaniassa toukokuussa ja kuvailevat häntä erittäin rauhalliseksi ja kiltiksi koiraksi. Micky on löydetty kadulta 4 vuotta sitten ja on tästä eteenpäin asunut Oanan luona omakotitalossa kotikoirana. Vieraiden ihmisten saapumisen omalle tontille Micky ilmoittaa haukkumalla, mutta on kuitenkin vieraita kohtaan ystävällinen, vaikkakin vieraiden lähestyminen hieman jännitääki. Omaehtoisella tutustumisella Micky antoi kuitenkin pian vieraiden jo hieman silittää ja nartun häntä heilui lämpeästi kaikille. Micky tunnistaa oman nimensä ja hänelle oman ihmisen läheisyys ja turva on kaikki kaikessa. Micky vaikuttaa olevan luonteeltaan alistuva ja hieman varovainen koira, joka kuitenkin uskaltautui näyttämään pieniä ilohepuleita aidatulla pihalla.

Etsimme Mickylle kotia ainoana koirana tai toisen kiltin koiran/koirien kaveriksi. Odotamme perheeltä ymmärrystä siitä, että koira voi ottaa kodin vaihdon raskaasti ja kotiutuminen voi olla hidasta. Jos oma koti löytyy, on koira valmis matkustamaan seuraavalla kuljetuksellamme Suomeen. Micky osaa haukkua ja näyttikin aktiiveillemme sanavarastoaan, joten tämä tulee huomioida kerrostalo asumisessa. Micky on rauhallinen koira joka on asunut viimeiset 4 vuotta rauhallisessa aikuistaloudessa omakotitalossa kissojen ja koirien kanssa, joten etsimme hänelle myös Suomesta rauhallista kotia, missä ollaan valmiita tarjoamaan rakastava loppuelämän koti koiralle.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa Romaniassa. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Adoptoijan tulee myös tiedostaa, että koiralla saattaa olla saapuessa eismerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.