Ruska


Ikä: s. 7/2020

Koko: n. 16kg
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Sijainti: Porvoo, Suomi

Ruska on saapunut kotihoitoon järjestömme jäsenelle Porvooseen 27.9 ja on harjoitellut kotikoiran elämää 2kk ajan.
Kotihoitajan kertomana:

”Hän on täysin sisäsiisti, rakastaa lenkkeilyä ja oman ihmisen kanssa touhuamista. Ruska on helposti motivoitavissa jopa pelkästään kehuilla, mutta sitäkin helpommin herkuilla. Luottamuksen saaminen vie aikaa ja sitä rikkoo kaikki pakottaminen. Ruska on todella herkkä koira, joka vaatii rauhallisen perheen ja ihmisen joka osaa lukea tietyissä tilanteissa vielä epävarmaa koiraa. Tyttö on rauhallinen sisällä ja innostuu kaikesta aivopuuhasta ja aktivointileluista. Hänen mielestä parasta on kääriytyä sohvalle oman ihmisen kainaloon, tai päivän päätteeksi sänkyyn viereen nukkumaan. Ruska rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä ja osaakin jo tassuilla pyytää huomiota❤️ On todella helppo ja täysin ongelmaton koira oikeanlaisessa ympäristössä ja perheessä.

Tyttö asustaa nyt kerrostalossa ja on täydellinen kerrostalokoira. Ei hauku tai reagoi mihinkään ääniin, ei edes yläpuolella asuvan eroahdistuneen koiran päivittäiseen monta tuntia kestävään haukkumiseen/ulvomiseen. Hoitotoimenpiteet sujuvat myös täysin ongelmitta, mutta tämäkin pitää tehdä hellästi ja rauhallisesti, positiivisen vahvistamisen kautta. (Kynsien leikkuu, pesu, tassujen päivittäinen puhdistaminen, korvien puhdistus). Ulkona on nykyään aikalailla täysin peloton, ainoastaan toiset hänen kokoiset tai isommat koirat täytyy vielä välillä ohittaa kotihoitajan jaloissa kiinni ja näin tukea hakien. Ahtaat sillan ylitykset välillä vielä ahdistavat mutta tätä harjoitellaan melkein päivittäin ja kehitys onkin ollut valtava. Pysyy vapaana eikä jätä omaa ihmistä missään tilanteessa, vaikka riistavietti onkin välillä todella vahva. Tähän pisteeseen pääseminen vie kuitenkin paljon aikaa ja koulutusta, eikä tuleva perhe saa laskea koiraa missään tilanteessa vapaaksi ilman aidattua aluetta, ennen täyden luottamuksen saamista ja sitä, että Ruska alkaa kuuntelemaan ja tottelemaan käskyjä, mitä ei vieläkään kotihoitopaikassa kuuntele kuin vaan toiselta aikuiselta.

Ruska ottaa tukea todella paljon omista ihmisistä ja vaatii osaavan sekä epävarman koiran sielunelämää ymmärtävän perheen. Ruska peilaa kaikessa kotihoitajaansa ja tästä syystä tyttö luovutetaan vain perheeseen, missä on kokemusta arasta koirasta ja niiden elkeitä osataan lukea. Vieraat ihmiset kotona ovat tytön mielestä nykyään täysin ok ja niitä mennään joskus jopa häntä heiluen haistelemaan. Kotihoitopaikassa vieraista ihmisistä on tehty herkkukoneita, jotka antavat ovelta asti tytölle kinkkupaloja ja sen jälkeen Ruska onkin heidän kaveri 😄. Ruska lenkkeilee rattaiden kanssa täysin ongelmitta, eikä pelkää niitä ollenkaan. Kuitenkin on liian kiinnostunut taaperosta ja samaan aikaan todella epävarma hänen seurassa, joten tyttöä ei luovuteta pienten lasten perheeseen, tai perheeseen muutenkaan missä on sisällä paljon hälinää. Muihin koiriin jotka ovat max hänen kokoisia suhtautuu nykyään uteliaasti ja iloisesti ja joidenkin kanssa haluaisi jopa leikkiä. Haukkuvia koiria pelkää ja niitä ei halua lähestyä.
Ruska on tavattavissa Porvoossa ja sitä saa tulla sovitusti tapaamaan.

Koira kärsii pahasta matkapahoinvoinnista joka tarkoittaa autoon monta kertaa oksentamista jo alle 5km matkalla. Tähän etsitään nyt helpotusta ja kokeilemme matkapahoinvointilääkettä.”

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.