Simo


Ikä: s. 6/2022
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 20 kg
Sijainti: MAP, Romania

Simo, syntynyt arviolta 6/2022, n. 25kg leikattu uros

Magda löysi kesällä 2023 nuoren pelokkaan pojan kävelemässä moottoritien varresta. Magda ei voinut jättää poikaa sinne, koska hän olisi mitä todennäköisemmin jäänyt auton alle. Tämä ujo poika muutti Mapin koiratarhalle, missä asustaa tällä hetkellä noin 150 koiraa. Tämä nuori, ujohko uroskoira elää siellä pienessä häkissä toisen nuoren uroskoiran kanssa ongelmitta.

Tämä nuori koiraherra on nimeltään Simo. Simo on syntynyt kesäkuussa 2022 ja kokoa on ehtinyt kertyä noin 25 kg. Ja väriltään Simo on musta. Simossa on kaikki, mitkä monesti hidastaa kodin löytymistä; musta, kookas, aikuinen uros. Puhutaan niin sanotusta mustan koiran syndroomasta. Unohdetaan nyt nämä ulkonäköseikat ja tutustutaan itse Simoon. Simo kun on niin paljon muutakin.

Yhdistyksen väen mennessä Simon ja sen kaverin häkkiin, Simo pysytteli hieman etäämpänä uusista ihmisistä. Simo on kuitenkin herkuilla motivoitavissa ja pian rohkaistuu lähestymään uusia ihmisiä häntäänsä heiluttaen ja ottamaan kädestä herkun jos toisenkin. Toisen koiran tullessa hyppimään Simon herkkuapajille Simo ei provosoidu mukaan, vaan antaa toiselle tilaa ja jää itse odottamaan omaa vuoroaan kuitenkin poistumatta paikalta ja heti mahdollisuuden tullen Simo lähestyy ihmisen ojentamaa herkkua kohti uudestaan. Tutut ihmiset saivat silittää Simoa, mutta koska uusia ihmisiä kuitenkin sen verran väisti niin yhdistyksen väki päätti olla aiheuttamatta koiralle lisästressiä ajan ollessa rajallinen. Simoa voisi luonnehtia hieman ujoksi tarkkailijaksi. Kuitenkin Simo on kiltti ja lempeä koira, jossa on paljon potentiaalia. Ajan kanssa Simosta tulee varmasti erinomainen lenkkeilykaveri luontopoluille ja vielä parempi kainalokaveri sohvalle.

Tulevan perheen olisi hyvä tietää, kuinka edetä tällaisen varovaisen ujon koiran kanssa ja perheen tulee osata edetä Simon ehdoilla ja antaa pojalle aikaa. Tarhakäynnillä Simo ei haukkunut, joten Simolle voisi sopia monenlainen asumismuoto, mutta varovaisen luonteensa vuoksi rauhallinen asuinympäristö olisi koiralle eduksi.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.