Sisu


Ikä: s. 2022
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 5-7 kg
Sijainti: Map, Romania

Sisulla todettiin loppuvuodesta 2023 sydänmatotartunta jonka vuoksi hänen adoptio peruuntui. Koira on siirretty 12/2023 asumaan MAPin tarhalle ja hoidot on aloitettu. Maaliskuussa 2024 Sisu on saanut viimeisen injektion sydänmadon hoitoon. Syötävä toukkamuotoihin tehoava lääkitys jatkuu vielä n. 6 kuukauden ajan, jonka jälkeen Sisun tautitestit tulee uusia Suomessa kahdesti. Yhdistys on kustantanut Sisun hoidot ja adoptoijan vastuulle jää Suomessa uusittavat tautitestit sekä mahdolliset lisähoidot mikäli niille on tarvetta. Toukkamuotoihin tehoavaa lääkitystä syötetään kotioloissa, joten Sisu on valmis matkustamaan omaan kotiin seuraavalla kuljetuksellamme.

Sisu, vauhdikas ja ihmisrakas narttu joka haluaa kokea elämänsä ehkä ensimmäisen lämpöisen joulun. Pieni steriloitu tyttö painaa n. 5-7kg ja on iältään n. 1,5v

Kun järjestömme jäsenet käveli kesäkuussa häkin numero 18 ohi, huomasivat he kaksi pientä elämäniloista tyttöä, joista toinen sai nimen Sisu ja mustasta tarhakaverista tuli Sade (etsii myös kotia kauttamme). Valitettavasti silloin täynnä olleeseen adoptio-ohjelmaan ei kaksikko vielä päässyt, joten 9/23 kun heidät tavattiin uudelleen, päätyivät molemmat tytöistä adoptio-ohjelmaamme. Sade koira matkusti omaan kotiin joulukuussa 2023 ja Sisu jäi odottelemaan hoitojen päättymistä Romaniaan.

Sisu on tarhalla se, jonka luulisi tulla huomatuksi. Se on pieni, ihmisrakas, energinen ja vieläpä erittäin suloinen. Sisu on juuri se koira, joka ryntää ensimmäiseksi ihmisen syliin, ei väliä onko kyseessä tuttu vai tuntematon. Yleensä tällaisilla koirilla on mahdollisuudet myös adoptoitua suoraan tarhalta, mutta näin ei ole käynyt Sisulle. Nyt on Sisun vuoro koittaa, löytyisikö se perhe joka hänet huomaisi Suomesta ja joka tarjoaisi kodin mistä ei enää joudu hylätyksi. Sisu on löydetty tuttuun tapaan kadulta harhailemasta ja matka on jatkunut sieltä kohti 700 koiran koiratarhaa, sen enempää emme historiasta tiedä. Koira tulee toimeen tarhalla ihan kaikkien kanssa, niin ihmisten kuin muidenkin häkkikavereiden.

Sisulle etsitään kotia joko perheen ainoana silmäteränä, tai kiltin ja leikkisän koirakaverin seuraksi. Myös lapsiperhe ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Vaikka Sisu on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja koirassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.