Vilma


Ikä: 1/22
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 17 kg
Sijainti: Turku, Suomi
Saapunut Suomeen: 3/2023

Uutta kotia etsii 3/23 Suomeen saapunut Vilma.

Nykyisen kodin kertomaa:

”Vilma saapui kotiin 3/2023. Matka pienen, nukkavierun pennun kotikoiraksi opetteluun alkoi.

Vilma on alun arastelun jälkeen ottanut minut, perheen äidin, turvakseen ja liikkuukin kotona lähinnä sen mukaan miten itse olen kotona.
Vilma on herkkä ja varovainen, mutta myös todella utelias ja kiltti. Se kommunikoi hyvin ja käyttää rauhoittavia eleitä. Vilma välttelee konflikteja ja väistää perheen toista koiraa herkästi, mutta tarvittaessa puolustaa ruokaansa tältä. Toisen koiran tuki ja läsnäolo on ollut Vilmalle todella tärkeää, että olemme voineet edetä edes tähän asti.

Vilma on rennoimmillaan ja oma itsensä etenkin ulkona, tutussa koiraseurassa. Se rakastaa juoksemista pallon perässä tai toisten koirien kanssa. Metsälenkeillä Vilma tutkii uteliaana ympäristöään, kiipeilee ja kaivaa. Vilma ei pelkää ohiajavia autoja, busseja tai pyöriä. Samalla puolella katua vastaantulevat ihmiset kuitenkin jännittävät jonkin verran ja silloin Vilma haluaa istua paikalleen tarkkailemaan tilannetta. Pääasiassa ulkoilut Vilman kanssa sujuvat siis hyvin oman ihmisen ja koirakaverin kanssa.

Kotona Vilma arkuus näkyy enemmän ja se vetäytyy useimmiten makuuhuoneeseen muiden perheenjäsenten ollessa kotona. Se uskaltautuu kuitenkin katsomaan, jos meille tulee ihmisiä kylään.
Ollessaan kotona vain minun kanssani, Vilma on paljon rennompi. Se tykkää leikkiä ja hakee rapsutuksia, on kova pusuttelemaan sekä tunkee kylkeen kiinni nukkumaan.
Yksinolot (toisen koiran kanssa) sujuvat ongelmitta.

Perheemme lapsia (12v ja 14v) Vilma pelkää edelleen ja välttelee näitä. Olemme tehneet paljon töitä sen eteen ja antaneet aikaa, että Vilma tottuisi myös mieheeni. Jostain syystä, mieheni on Vilmalle kuitenkin se pelottavin ja stressaavin asia, mikä vaikuttaa elämäämme eniten ja huolettaa Vilman hyvinvoinnin kannalta. Näiden asioiden vuoksi olemme tehneet vaikean päätöksen etsiä Vilmalle uusi koti, ympäristössä jossa sen ei tarvitsisi pelätä jatkuvasti.
Meillä on ollut kouluttaja apuna kotiutumisen haasteiden kanssa ja Vilmalle on tehty terveys- ja kipututkimukset. Vilmalla on käytössä mielialalääkitys sekä rtg-kuvissa löytyneeseen lannenikaman lievään epämuodostumaan gabapentiinilääkitys.”

Vilma ei sovellu perheeseen missä on lapsia ja etsimmekin hänelle rauhallista kotia, missä on kokemusta herkistä ja aroista koirista. Uudessa kodissa tulisi olla myös kiltti koirakaveri odottamassa.
Vilmaan pääsee tutustumaan sovitusti Turkuun.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.