Vippu


Ikä: s. 6/2022
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 15 kg
Sijainti: MAP, Romania

Vippu, syntynyt 6/2022, n. 15 kg, leikattu uros

Ympärillä on korvia huumaava meteli ja vilske, kun häkeissään haukkuu 700 koiraa julkisella tarhalla Giurgiussa. Yhden häkin raosta kurkistaa mustavalkoinen pörröinen koira. Magda oli julkisella tarhalla hoitamassa loukkaantuneita koiria, mutta päätyi pelastamaan Vippun ja vei hänet koiran onneksi MAP:n tarhalle. Vippu oli julkisella tarhalla hyvin laihassa kunnossa ja häkkitovereidensa alistama.

MAP:n tarhalla Vippu juoksee naama korvissa rallia edestakaisin ja hyppii innokkaasti syliin nähdessään Woffan aktiivit. Vapaana juokseminen onkin Vippun mielestä aivan parasta! Eikä mikään ihme, kun suurimman osan elämästään innokas poika joutuu viettämään pienessä häkissä päivästä ja viikosta toiseen. Vippu on todella sosiaalinen ja jopa niin innokas, että hän käy hieman ylikierroksilla. Hetken päästä poika kuitenkin jo rauhoittui.

Tämä leikkisä, iloinen ja ihmisrakas poika sopisi varmasti myös lapsiperheeseen, missä lapset olisivat Vippulle kivoja leikkikavereita. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että Vippulle täytyy opettaa myös rauhoittumista, ettei kierrokset mene yli. Vippu ei haukkunut tarhalla ollenkaan, joten mikä tahansa asumismuoto sopisi pojalle. Vippu asustaa tällä hetkellä parhaan kaverinsa Venlan kanssa, joten tulevassa perheessä voisi myös olla toinen kiltti narttu tai uroskoira. Ihmisrakas Vippu nauttisi kuitenkin jakamattomastakin huomiosta ainoana koirana yhtä lailla.

Vippulle on kertynyt julkisella tarhalla oleilun jälkeen elopainoa sen verran, että tulevassa kodissa tulee ottaa tämä huomioon tarjoamalla riittävää liikuntaa ja laadukasta ravintoa. Energinen poika lähtee varmasti mielellään vaikka lenkkikaveriksi.

Tulevan perheen tulee huomioida Vippun ylipaino ja energisen koiran liikunnan tarve.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.